• torreadorz
    #12
    Pedig igenis van létjogosultsága a géppel való beszélgetésnek.

    Csak mindent a helyén kell kezelni, természetesen ha ott ülsz a gép előtt és pontosan tudod hogy mit akarsz csinálni az valószinüleg gyorsabb kézzel csinálni mint elmondani. De ez még ember vs ember esetén is igy van, sokszor egyszerübb megcsinálni valamit mint megmutatni a másiknak hogy hogy kell.

    Azonban ezt ne igy képzeld el, sokkal inkább úgy mint régen a komornyikot. Például épp játszol és eközben szólsz a gépnek hogy engedde már teli a kádat meleg vizzel mert fürödnél. Sokkal egyszerübb mint odamenni a csaphoz megnyitni, várni hogy teli legyen, elzárni stb tehát mintha te csinálnád. Ráadásul nem kell félbehagynod azt amit addig csináltál. Persze ehhez kell mondjuk egy intelligens lakás meg még technológia hiányosságok is vannak de ez a jövő.

    Ugyanez pepitában a jövőben, beszállsz az automata vezérlésü autódba és csak annyit mondasz neki hogy irány a munkahely. Esetleg közben hogy várj, álljunk meg a teszkónál közben. Sokkal sokkal kényelmesebb és gyorsabb mint gombokat meg gps-t nyomkodni.

    Szumma szummárum, a géppel való beszélgetés akkor óriási előny, ha nem te akarod elvégezni az adott cselekvést.
    Nyilván ha el akarsz olvasni egy weboldalt és ülsz a gép előtt akkor hülyeség a géppel beszélgetni hogy mit nyisson meg.
    Na de ha pl. éppen kondizol a szobában és zenét akarsz hozzá hallgatni akkor sokkal egyszerübb odaszólni hogy ac/dc thunderstuck légyszives. És ha épp másik zenére vágysz akkor sem kell leszállnod a futógépről csak szólsz neki hogy mit kérsz.