Apple Watch

Apple okosorája
 • GregSB
  #114
  Vélemény Serises 2-ről eddig:

  + Notifikációk csuklón nagyon jó dolog. Már csak azért is mert amikor ott kapom meg őket akkor a telefon semmit nem csinál. Nem villan fel, nem rezeg, nem zavar bele a zenébe / podcastbe amit épp hallgatok. Ha a kezemben van a telefon akkor okosan azon kapok meg mindent automatikusan és az óra van "csendben". Ha leveszem az órát és nincs rajtam akkor is a teleonon jön be minden. Nagyon jól ki van találva.
  + Notifikációk gyors reagálására ez egy tökéletes eszköz. Azokra az esetekre, amikor csak egy "OK", "Like", "Igen" válaszra vár a másik fél, nem kell elővakarni a telefont, 1 kattintás az órán és már megy is a válasz. A diktálás is meglepően jól működik, magyarul is, bár nyilván nem fogok elkezdeni az órámba beszélni BKV-n, még nem tart ott a társadalmunk hogy ne nézzenek hülyének :D Pedig tökéletes olyan válaszok elküldésére, mint pl "Igen, szerintem a kék jó lesz".
  + Iszonyat jó, kényelmes podcast hallgatás kezelésére. Felemelem a karom és ott van egyből az Overcast (beállítás kérdése), tudok onnan podcasteket indítani, és tudok tekergetni előre-hátra. Ezerszer kényelmesebb mint állandóan elővenni a telefont, vagy a headset gombjával zsonglőrködni.
  + akksi sokkal jobb mint amire számítottam. Ma pl még reggel indulás előtt feltöltöttem 100%-ra, munkába menet podcastet hallgattam vele, nap közben notifikációkra reagáltam többször is, este nyomtam egy 7 perces eddzést vele, és ezek után 6 óra körül 74%-on volt.
  + "lightos" sportolás mérése nagyon jó élmény vele. Persze aki komolyabban űz valamit, az felejtse el és vegyen céleszközt (pl egy triatlont biztos vagyok benne hogy nem bír ki 1 töltéssel, és mérni se mér olyan pontosan mint egy drágább Garmin), de a Watch tökéletes heti pár futás, biciklizés, egyéb kardio mérésére pulzussal együtt. Még az olyan egyszerű eddzés mint a 7 minute workout is sokkal érdekesebb így mintha melletted van a telefon és az diktál, plusz ez ugye pulzust és kalória égetést is mér. Alig várom hogy az úszást is kipróbáljam vele.
  + amire még nagyon jó eszköz, az bevásárló és egyéb todo listák megtekintése és kipipálása. Én eddig Wunderlistet használtam, de az az órán nagyon elavult, ezért áttértem a Todoistra. Nagyon jól működik, és tényleg nagyon kényelmes pl hogy amikor beérek a boltba, akkor csak 2 kattintással előrántom a bevásárló listát a kezemen, és kattingatom le róla az itemeket ahogy teszem be a kosárba.

  - 3rd party appok igen nagy %-a katasztrófális minőségű. Ahogy írtam olyan érzést keltenek, mintha anno amikor bejelentették a Watch-ot gyorsan kihoztak valamit, és azóta hozzá se szagoltak. Wundelist nagyon jó példa erre amihez még egy nyamvadt complicationt se tudtak fejleszteni. Más appok meg tetű lassúak, pedig sok ellen példa azt mutatja hogy meg lehet mostmár úgy is írni az appokat hogy villám gyorsak legyenek A Facebook Messenger egyébként pont a napokban frissült, és mintha azóta jobban működne.
  - 2017 van, és még nincs Spotify app az órára. Qrva gáz, mert sokkal kényelmesebb lenne onnan playlisteket elindítani, mint előszedni a telefont és arról. Ha már megy a zene akkor a "now playing" appal lehet léptetni meg hangerőt állítani, de én számokat is onnan akarok kiválasztani.
  - Téli kabáttal nagyon nem kompatibilis a kezelése. Jelenleg úgy "szenvedek" hogy a hüvelyk és mutató ujjammal feltűröm a kabátot és az alatta lévő pulcsit, és a kisujjammal nyomogatom a képernyőt és tekergetem a crown-t. Nagyon nem kényelmes, sokszor emiatt inkább a telefont veszem elő, az órán csak rápillantok a notifikációkra.
  - Sok esetben "Snapchatesnek" érzem a kezelőfelületet. Magyarul rohadtul nem lehet rájönni arra vizuális jelekből hogy ott valami mást is lehet csinálni mint simán kattintani - pl lehet erősebben is nyomni a képernyőt és akkor előjön ott egy menü. Legjobb példa erre amire ma jöttem rá: Facebook Messenger frissülése után a diktálás nyelve átváltott angolra. Próbálkoztam mindenhogy visszaállítani magyarra, még a chat threaden is nyomtam erősebben a képernyőt, de nem jártam sikerrel. Végül a gúgli dobta ki ezt a cikket. Én magamtól soha nem jöttem volna rá hogy már akkor kell erősen nyomni a képernyőt amikor megy a diktálás.

  Eddig ennyi, ahogy írtam még ki akarom próbálni az úszást vele, + automatizáló appokal is kísérletezni fogok a következő hetekben (Workflow, IFTTT), ezekben is nagy potenciált látok, aztán majd meglátjuk mennyire hasznosak.