Macropus Rufus#5
a film jó lenne, ha nem kellene megnézni hozzá a kiegészítő bl lemezt, amiből össze áll a kép. Gy.k. a kiegészítő lemez magyaráz el olyan dolgokat amiket a filmből kellene megtudnunk. Pl., hogy mi az a takony ami a robot kezére kerül mielött kinyitják az ajtót, aminél a lefejezett idegen van.
Memória zselé. Ezért képes az űrhajó pl. hologramok levetítésére, ui. ez a takony az egész űrhajót beborítja. De ez a filmből nem derül ki.
A film tele van bakikkal is. A fent említett jelenetnél simán használnak egy majd 3m hosszú létrát, amit senki nem vitt oda, legalább is a film egyetlen jelenetében sem lehet látni, hogy cipelné valaki. A film jó lenne, ha egy picit odafigyelt volna a sztorira és a rendezésre. Ebben az esetben nem lett volna olyan, hogy embereket küldenek oda, ahová a "blökik" is mehettek volna. A tudós nem vette volna le a sisakját csak azért mert a készüléke a földivel azonos légkört jelzett (vírusokat/baktériumokat nem csekkolt, nem is beszélve, hogy ismeretlen bacikat/vírusokat nem is tudott volna csekkolni). Arról nem is beszélve, hogy az az arc aki a "blökiket" elengedi simán pszichopata, egy ilyen hosszú útra komoly pszichológiai vizsgálat kell, nem került volna a hajóra az az idióta.
Szóval a film maga hülyeség sztem, a látvány az jó. Pláne a 3D. De én inkább nem erőltetném a folytatást, ui. attól félek, hogy valahogy át akarja vezetni a 8. utasba és akkor már gond lesz. (ui. az utalás a két filmre, mármint az eredeti 8. utas és a Bolygó neve halára már van, ott ahol azok a tartályok vannak a falon egy faragott alien királynő van. A bolygó neve lv223, ami utal a 8 utas a halál lv426-jára. Csak az egy másik naprendszerben volt, a Zeta reticuli-nél. Nem valószínű, hogy két különböző naprendszerben az égitestek ugyan azzal a számozással mennének (a való életben sem így van), pláne, hogy az egyik egy hold volt a másik meg bolygó.)
de ez csak egy vélemény, és ízlésben nem illik vitatkozni. Én anno nagyon vártam ezt a filmet, de számomra totális csalódás volt. Ebből a filmből semmi nem derült ki. Még az alapvető kérdés sem: kik ezek a lények? Egyáltalán tőlük származik-e a földi élet? Mi a fenéért akarnak minket kiiktatni? stb..