• Józsibácsi
    Nagyjából korrekt ez a kritika szerintem. Először is annyit tennék, hozzá, hogy ez NEM RPG! Nem kicsit, nagyon nem!
    Hanem RPG jellegű fantasy akció-kaland játék, csakúgy ahogy a Risen minden része, de a Gothic-ok is ugyanúgy.
    Továbbá annyi legyen javára mondva eme Risen epizódnak, hogy a Gothic-os hangulatot nagyon jól eltalálták. Megkockáztatom zseniálisan és katartikusan. Ős rajongók nagyon sok nosztalgiát és fílinget kapnak vissza a régi Gothic részekből, ami nagyon jó (nekik) és ez bizony a Risen 2-ből teljesen hiányzott (tehát paralel okozott csalódást a Gothic 4-el együtt); aki viszont nem játszott Gothic-okkal, az bizony sajna ebből jottányit sem fog érezni; számukra ez a plusz (vagy éppen az epizód lényege?) nem jön le egyáltalán és bizony egy gyenge közepes játéknak fogják gondolni.
    A Risen 3 legnagyobb ereje tehát szerintem az ős Gothic-os fíling és ezen túl sok minden mást nem lehet róla elmondani sajnos; s ez a cikk lényegében össze is foglalt róla minden elmondhatót; ahhoz sokat tenni már nem lehet.
    Mondjam azt, réteg játék lett kizárólag Gotchic fanoknak. Azonban ez a kissé szedett-vetett és nem túl sok energia belefeccöltség (átemelések, bugtenger, felháborító textúrák és NPC kidolgozottság stb) arra utal - legalábbis remélem nagyon nagyon nagyon és másik ugyanerről szóló topikban már ezt fel is vetettem korábban - hogy ennek oka csak az lehet, hogy valamin dolgoznak nagy erőkkel a Piranhás kollégák, amire fordítják igazán a fókuszt, arra megy a teljes gőz és a Risen 3 csak menet közben elkövetett, összedobott kis habkönnyű rágcsa, addig is míg A Nagy Mű elkészül (amit persze nagy titok övez, nagy meglepi és szenzáció lesz...) - persze ismétlem mindez csak az én kis teóriám - és ez a bizonyos nagy durranás nem lehet más, csakis a GOTHIC 5..!!!
    Tehát legyünk jóhiszeműek és egy hamarosan (ami az ilyen, sajnos jól ismert, léptékben lehet persze még 1-2-3 év is akár), meg fog jelenni a Gothic saga 5-ödik monumentális, nextgen fejezete, tökéletesre kidolgozva, optimalizálva, bugmentesen és minden idők legjobb RPG jellegű fantasy akció-kalandjátéka lesz...!
    Imádkozzunk hát Innoshoz, Adanoshoz (és még akár Beliarhoz) is ezért! S e cél érdekében nézzük el ezt a kissé gyengécske, ám Gothic fanok számára nagyon is élvezetes csemege, legújabb Risen epizódot...! Innos legyen veletek feleim...! XD