xpek55#49
Magam a munkahelyre is picit kitérve. Sokat informálódtam, ahogy csak lehetett, ahogy az iskolából kikerültem, és szinte itt semmi lehetőség nincs, ami tisztességes megélhetést biztosítana. Ne tudsz például normálisan, és nyugodtan bemenni a kiszemelt helyre, ahol dolgozni akarnál, és te a saját bőrödön is érezve, hogy alkalmas e a számodra ténylegesen az általad kiszemelt hely. Meg a versengést sem értem, hogy minek az. Alapvetően hülyeségnek tartom a versengést is, mert értelmetlen és fölösleges feszültségeket szül. Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy én támogatom a feszültség bármely formáját is, ami ember-ember között előfordulhat az élete folyamán.
Idáig 200 helyre küldtem el önéletrajzokat már kerek első naptól kezdve, amikor kezdtem állást keresni magyarul-angolul egyaránt, és 6 esetben úgy válaszoltak, hogy "Köszi a jelentkezést, de nem áll módunkban téged alkalmazni xy ok miatt..." Két állásinterjúm volt csak idáig, ahol csak az öltöny hiányzott. Pedig egy könnyű/egyszerű munka lett volna... Hát miből vegyem meg, ha a család sem akar támogatni engem egyáltalán? Pedig én nem milliomos összeget emésztek fel havonta.
A többi hirdetésre meg semmi válasz se érkezett. Annyira bírom a magyarok mentalitását. :) Old meg!!! Ezt mondja mindenki nekem, ha csak egy picike útmutatást szerettem volna kérni, hogy hogyan lehetne jobban előrejutni kicsit. Senkiben sincs egy darabka empátia (együttérzés) sem itt? Értem én, hogy mindenkinek van valami baja, amit megakar oldani. Külföldön vajon mi lehet. El sem merem képzelni.
Azért ez is tényleg egy mocsok dolog. Az ember törekedni akarna picit előre, de jön valaki, aki olyannyira figyelmetlen, vagy pedig "nem érdekel ez" módit csinálja, hogy csak az ember pislog és néz.
Kedves Garou!
Félreérthetted a hozzászólásomat. Magam nem hibáztattam/hibáztatom az oktatási rendszert. Csak a tapasztalataim bizonyos szeletét osztottam meg, ami engem arra a következtetésre juttatott, hogy nagyon megfontoltnak, és amennyire csak lehet jól szituáltnak is kell lenni. Minden tekintetben is. Csak nagyon sok az olyan tényező is emellett, ami képes engem legalábbis időnként eltántorítani ettől-attól.
Ezért is én kerek 5 évet (16-21) fordítottam erre a társadalomra, és a világra, hogy tanulmányozzam, amennyit csak lehetett. Hát nagyon erősen össze visszás a kép, mert valójában minden probléma áthidalható/megoldható lenne. Csak sokak az orrukon túl nem akarnak nézni, hanem a tipikus "Old meg!!!" szöveget tolják.
Pedig nem kell a vagyont sem rááldozni. Csak egy egyszerű döntést kell tenni. Jó! Itt az interneten "névtelenül" könnyen beszélek. Ha nyilvánosság előtt pontosan ugyanezt kereken felvázolnám engem mindenki kiröhögne/lehülyézne. Vagy mit ad isten! Támogatna. :)
Szóban, de aztán a tettek mezején nagyon gyorsan megváltoz(hat)na a vélemény és az attitűd is.
Ezért is én már nem erőltetek semmit. Utoljára szerkesztette: xpek55, 2014.08.28. 03:08:51