• fapapi
    #42
    Kedves Ács Úr!
    Az alap műveltséget meg kell szerezni, pl. azért, hogy ne legyél biorobot. Matematikából gondolom nem használod a deriválást, a mindennapjaidban, de kell tanítani ahhoz, hogy a logikai készséged fejlődjön. Az alap műveltséghez viszont hozzá tartozik a keszeg biológiai felépítése is.
    Mikor Írországban voltam, és egy diplomás ember nem ismerte fel a paradicsomot a bokron, megkérdezte, hogy ez alma? Tovább megyek, az ottani gyerekek nem tudják a földrészeket, sőt azt sem tudták, hogy létezik Magyarország, és meglepődtek azon is, hogy van nálunk csoki! Akkor döbbentem rá, hogy a modern nyugati országokban mekkora az általános tudás béli lemaradás. Szerinted ez normális? Ezt akarod, hogy a gyereked is ennyire répa legyen?
    Munkám során, sokszor kellett az a fránya általános műveltség, és még az évek során felszedett további tudás. Én el tudok beszélgetni egy megbízómmal arról is, hogy a vörös szárnyú keszegnek milyen az oldalvonala. Szerinted nem jó az amikor a megbízóddal egy bizalmi kapcsolatot is ki tudsz építeni mert egyszer ezt megtanították neked?
    Nézz meg ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=vjfJLj2gl4E régen ez alap volt. Most azt látod, hogy a seggébe petárdát dug és a haverjai ezen röhögnek!

    Kedves xpek55!
    Ha hiszed, ha nem részben egyetértek veled! Az oktatási rendszerünk részben elavult! Sajnos nem tanítanak már erkölcs vagy illemtant, ami nagyon fontos lenne! A Jelenlegi tananyag mellett, igen is, észre kellene venni azokat a modern tananyagokat, amelyeket be kellene vezetni az oktatásba. A tanároknak kellene ezeket felismerni, és összefogással hangot adni a bevezetéséről. Vagy fakultatív oktatni.

    Belénk akarják sulykolni, hogy a mai gyerek túl van terhelve. A tanárok hülyék, nem kell tanulni, nem kell feladatot és célokat adni.

    Utoljára szerkesztette: fapapi, 2014.08.27. 08:30:30