Hát tudtommal nemcsak egyetlen egy dolgot lehet az életben egy bizonyos időszakban megtaníttatni, hanem többet is. Csak az illetőn múlik (nagyobbrészt), hogy mit tud belőle befogadni és mit nem.
A "biorobotizálás" alatt csak azt értettem, hogy az önálló építőjellegű nézeteket (itt egyáltalán) nem díjazzák, de még le is hurrogják, ha úgy adódik. Mintha világra szóló bűn a tudás... Miért kell egy fiatalt lehurrogni, mert önálló nézőpontja valamiben, és az esetleg passzolna is az órához? Nekem személyes élményem is volt nem egy alkalommal, mert picit öntudatlanul visszautaltam régen a politikai berendezkedésre Magyarországon. Azonnal le lettem ordítva, hogy "Fejezzem már be!". Szinkronban hallottam, hogy "Ahhhh... Fejezd már be!!!!!5455%%%//!!!" Csak megint az érzékeltetés végett írom így.
Aztán én csak néztem, hogy ezt most miért kaptam. Mintha valami tabu témáról lerántottam volna a leplet. Miért baj az, ha valaki csak egyszerűen a tájékozódás/kíváncsiság miatt beleolvas/utánaolvas bizonyos dolgoknak, amit ebben az országban/ világban történik.
Ja, hogy az már baj? Én nem értem a mai napig ezt a rémes begyöpösödött felfogást.
Úgy látom félreértelmezted a mondanivalómat. Egy fiatal már 10-12 évesen is lehet elég eszes-öntudatos, hogy önmagától eredő szorgalomból is elmehessen dolgozni valamit. Mondjuk egyszerűbb/kisebb házimunkákat elvállalva. Nem kell itt szakmákban gondolkodni még, mert az még bőven ráér.
Hát konkrétan csak egy elképzelést vonultattam fel, hogy 12 éves koráig is kaphatna alapvetően egy korrekt ellátást a gyerek. Aztán mehetne tovább dolgát jól végezvén oda ahová szeretne a belső megítélése szerint. Saját általa preferált módon tanulni, dolgozni és tenni azt, amit helyesnek talál. Természetesen csak a józan keretek között...
Hogy milyen világban élek? Lehetőleg egy általam normálisnak tartott világban. Legalábbis én abban szeretnék, ahol nincs helye a hülyeségeknek, hanem egyszerűen csak béke van és rendesen megtud férni egymás mellett.