maxy182#6
Én használok Windows mellett Linuxot is, és én abban látom a legnagyobb gondot, hogy nincs egy egységes felhasználói felület. Ez bizonyos szempontból jó, mert van miből válogatni, viszont minden más szempontból rossz. Az emberek nem tudják mihez kötni a Linux nevet, mert a 200 különböző disztro mind máshogy néz ki. Pl: Tesóm meglátta az Ubuntut, kérdezte, hogy mi ez, tök jól néz ki. Mondtam neki, hogy próbáld ki. Nekiállt kattintgatni, aztán 5 perc után sikítva menekült, mert amellett, hogy tényleg jól néz ki, felhasználói szempontból katasztrófa. Meg a "jól néz ki" dolog is addig tart, míg nem lépsz be valami menü mélyére, mert ott más nagyon csúnya, pixeles grafikákkal lehet találkozni.
Én a helyükben kineveznék egy Linux disztrót a fődisztribúciónak, és azt nyomatnám ezerrel, próbálnám beverni a köztudatba.
Másik gond a programok támogatottsága. Nekem driver-problémám nem volt soha, viszont néha nagyon nehéz a megfelelő programot megtalálni Linuxhoz. Arról nem is beszélve, hogy egy laikusnak még egy egyszerű program feltelepítése is komoly izzadság!
Amúgy vannak teljesen jól használható disztrók is, szépek, logikusak. Pl egy Linux Mint manapság kb az emberek felének teljesen megfelelne, mert úgysem csinálnak mást a gépükön, mint neteznek.