• esemve
    #40
    ""Én ott látom a problémát, hogy sok user a megszokott alkalmazásait akarja linux környezetben is futtatni. Ha van pl. PhotoShop windows alatt akkor neki kell linux alá is (wine-al telepíthető és használható is). Ha van xy játék windows alá, akkor az fusson linux alatt is.
    De miért? Ez egy másik rendszer. Tök egyértelmű, hogy egy Apple alatt nem fog futni pl. az Explorer, de ott meg sem próbálják keresni, linux alatt meg igen. ""

    Mert osx alatt pl van valodi alternativaja a hianyzo programoknak, linux alatt pedig nem. Valamiert azt tamogatjak a nagy cegek, mig a linuxot nem. A gimp nem valos alternativa a photoshopra, és az sem valos alternativa h van nehany indie cim ami elerhetö linuxon (tegyük hozzá h ebben baromira fejlődik, igy mivel a legtöbbször indie jatekokkal jatszon ezert eleg sok jatekom elerhetö mar igy, de sajnos nem mind). De fireworksre is mondhatnal egy jo alternativat mert en nem talaltam :( A firefox is pl egeszen a legujabb frissitesig ugy nezett ki mint windowson anno az 1.0 -s. Az explorer meg szvsz linux alatt se hianyzik senkinek :D:D

    Amugy abban se hiszek h "az átlag felhasználó nem játszik a gépen", mert de. Mióta a steam, humble bundle, gog stb terjed mint a dög azóta ráadásul a pc-n méginkább kifizetődő, és egyre többen vásárolnak játékokat.

    Persze ne érts félre szeretem én a linuxot, ubuntut használok főként, de csak játék és photoshop miatt meg van egy windowsom is. Viszont nem hiszem h ennek kellene az általánosnak lennie :( Tegyük hozzá, hogy ez nem a linux hibája, hanem a fejlesztőké. Ha nem azzal töltenék az erőforrásaikat, hogy csinálnak egy x+1. verziót a mysql-ből meg egy n+1. ablakkezelőt, akkor talán maradna kapacitás valós alternatívák fejlesztésének.