yamato41#23
"az átlag user nem játszik a géppel, csak netezik meg filmet néz"
Szeretem az ilyen explicit kijelentéseket. A desktopnak nem a felhasználók 80%-át kell megcéloznia, hanem 100%-ot, beleértve a célhardvereket igénylő dolgokat is (pl. zene, plotter stb.). Ne kelljen már minden dologhoz mást futtatni. Én pl. általában egyszerre több dolgot futtatok, vagy éppen lerakom tálcára a nem használt komolyabb dolgokat is, akár játékot is, ha közben el kell intéznem valamit.
A Linux-szal szemben nem nagyobbak az elvárások, csak éppen több olyan dolog van, amit a Linux nem tud, pedig kellene. Az egyik ilyen a játékok.
Én nem érzékelem a Win alatt a driverproblémát. Sohasem volt gondom ezzel. A gyári driverrel ment, aztán frissített a háttérben. Sohasem kellett bújnom a netet hetekig egy driverért. Pedig egy telepítés alatt cseréltem én szinte minden alkatrészt. Egyszer még alaplap-proci kettőst is. Gond nélkül ment a gyári telepítőkkel minden, kb. 10 perc kellett hozzá és tökéletesen ment tovább.
Nem nagyon van időm játszani, de az a pár játék, amit néha előveszek, minden gond nélkül megy. Egyedül a PES-hez kell erőforrás, tulajdonképpen emiatt erősítem a gépemet. A Win-Office duó nálam tökéletes, atombiztos. Ha ugyanezt tudja a linux, akkor érdemes lenne elgondolkodni a váltáson, de még akkor sem váltanék, mert nekem a támogatás nagyon fontos. Az ilyen-olyan pénzekből fenntartott (? kitartott) alapítványokban nem bízom.