• Macropus Rufus
    azért az androidot nem kellene egy dekstop linuxhoz hasonlítani... sztem.
    Ezt a hsz. egy OpenSuSE 11.2-ből írom. A rendszert kb. 2-3 éve raktam fel és azóta nem lassúlt be.
    Van egy másik vasam is amin OpenSuSE12.3 fut. Azon meg van 3D. Nem kellett drivereket felpakolni, telepítés közben leszedte a netről. A kártya egy Nvidia QuadroFX4600. Simán megy a 3D.
    Az igaz, hogy játékra még bűvölni kell a vasat, de ahhogy sanyicks is írta, az átlag user nem játszik a géppel, csak netezik meg filmet néz, stb...
    De ha játszani akar, akkor felhúzza a Play on linuxot (v. a Cedegat) és már játszhat is a megszokott Windowsos játékaival.
    Érdekes, hogy a userek a windows esetében képesek napokat bújni a netet, hogy ha kell egy driver, a linux esetében meg elvárják, hogy legyen. A hardverekhez adott telepítők sok esetben (elsősorban vga) elve szarok, és nem ért leszedni a legújabb verziót belőlük. Az megy nekik. Ue. linux alatt már gondott okozz... :o
    Valahogy mindha linux-al szemben nagyobbak lennének az elvárásaik mint a windows esetében. Pedig a linux sokkal ruglmasabb rendszer mint a windows. Egy példa: HP6730b-re volt (ez egy laptop) volt telepítve egy Ubuntu 12.x Aztán ezt a vinyót átpakoltam egy asztali gépbe. Teljesen már architektúra, gy.k. mindenben különbözött a két gép. vártam, hogy fejre áll a rendszer. És nem. Letőltötte a drivereket és ment. Ez windows esetében nem hinném, hogy össze jönne. Rinyálna, hogy ez nincs meg az nincs, és stop.
    De sztem ez is ízlés dolga. Valakinek a hót egyszerű rendszerek jönnek be, valaki meg szereti kiaknázni a gépe erőforrásait. Szeret több taszkot futtatni egyszere úgy, hogy mindegyik saját desktopon fut és nem alt+tab kombóval szarozik, stb... ;)