• sempronius18
    #7
    A legújabb kutatások, már tényleg azt mondják, hogy a fehérségünk nem szláv eredetű hanem eredetileg is mai értelemben vett fehérek voltunk, te az elavult álláspontot képviseled.

    Eleve már tárgyi tévedésben vagy azzal tekintetben, hogy az Ural környékére kru 500-ig szláv népeket vízionálsz akikkel keveredhettünk volna. Azok ott csak jóval később a Moszkvai nagyfejedelemség, majd a Cári Oroszország terjeszkedésével jelentek meg telepesek formájában.
    A Finnugorokon kívül Iráni, és Török népek éltek arrafelé akikkel természetesen keveredtünk, ahogy mondod csak épp ellentétes folyamat játszódott le, mint ahogy írod.

    Majd később a sztyeppén szintén a Török Kazárokkal, Bulgárokkal, Besenyőkkel volt keveredés aztán ehhez jöttek a török eredetű Kunok és Iráni eredetű Jászok már a Kárpát medencében.

    Érdemben a Szlávokkal és a Germánokkal is csak itt keveredtünk a Kárpát-medencében tehát nem az Urálon.

    Bizonyíték erre a nyelvtan, azon belül pedig a szókincs, a történelmi tárgyi és írásos leletek stb.

    Tehát a fehérségünk nem szláv eredetű vagyis kicsit igen az Ogur törzsek eredetileg fehérek voltak majd a török és iráni keveredés után ez "barnult", aztán a kárpát medencében az ottani leigázott őslakosoknak köszönhetően (hiszen nem volt az egy üres terület) és milliónyi betelepülőnek hála világos lett.