• yamato41
  #22
  A MS a Win8-cal irányítani akarta a piacot, ami nem sikerült nagyon nem. Egységes felhasználói felület helyett egységes mag kellett volna, amire tetszőleges felhasználói felületet rá lehet húzni, azon minden program megy és teljesen kompatibilis minden eszközön (telefon, tab, laptop, asztali).
  "mint adófizető állampolgár el merem várni, hogy az adataimat nem amerikai operációs rendszeren keresztül kezeljék"
  Nem, ezt nem várhatod el. Azt várhatod el, hogy adataid ne kerülhessenek ki, azokkal ne lehessen visszaélni. Abba, hogy ezt milyen módon éri el az állam, az te nem várhatod el. Egy banknak sem mondhatod meg, hogy milyen szoftverekkel dolgozzon és kezelje az adataidat, holott annál is pénzért szolgáltatást veszel igénybe.
  "az önkormányzatoknak és az államnak el kellene felejtenie a Microsoft szoftvereit"
  Tiszteletben tartom ezen véleményedet, de az én véleményem az, hogy nincsen alternatívája a MS termékeinek. Ezt 10 évet meghaladó, közszférában töltött (ebből több, mint öt évet magasabb vezetőként) tapasztalatra alapozva mondom úgy, hogy kb. 25 éve foglalkozom számítástechnikával. Igaz nem ez a végzettségem, de azért keveset talán konyítok a dolgokhoz (annó C64-en assemlyben még programoztam is).