1900-ban játszódó kórházas sorozat
  • koschwarz
    #1
    Sziasztok! 2 nappal ezelőtt néztem meg A sebész című Cinemax-sorozat első részét. Kábé olyan hatással volt rám, mint a True Detective annak idején... nagyon különleges hangulat, egy nagyon jól eltalált főszereplő karakter, akit egy nagyon jó színész játszik nagyon jól.

    A történet 1900-ban játszódik (kezdődik?), egy Knickerbocker nevű kórházban, New York-ban. Itt dolgozik dr. Thackery (Clive Owen), aki állandóan új sebészeti módszerek kidolgozásán fáradozik. Clive Owen fantasztikus ebben a szerepben, igazi jutalomjáték a karakter: kábítószerfüggő (rögtön a film elején belőve megy be dolgozni és segédkezni egy fontos új sebészi módszert bemutató műtétnél), ateista, sőt, prototípusa az istent játszó orvosnak, ugyanakkor tényleg segíteni akar az embereknek.

    Már az első rész fantasztikus atmoszférát teremtett (Steven Soderbergh rendezte!), mind a környezet tekintetében, mind a kórház dolgozóinak egymáshoz való viszonya tekintetében. Hihetetlenül naturalisztikusan mutatja be a korabeli műtéteket, én bírom a horrort, de ez így tényleg felkavaró, minden értelemben. Borongós, szinte gótikus a hangulat.

    Az első rész alapján nagyon ajánlom ezt a sorozatot. Az (első?) évad 10 részes, én alig várom már a folytatásokat. Mondom ezt úgy, hogy különösebben soha nem voltam oda a kórházas sorozatokért.

    Utoljára szerkesztette: koschwarz, 2014.08.14. 13:58:04