• Macropus Rufus
    #5
    "Csak most derült ki, hogy a vírus a test fertőzésekre adott azonnali reakcióját blokkolja, megbénítva a teljes immunrendszert."

    már 40 éve is volt ebola járvány. Ha csak most derült ki, akkor mi a fenét vizsgáltak eddig? Vagy amíg nem az ajtón kopok a a vírus addig le van szarva a sok ember? Mondjuk ez tipikus lenne. Nem itt van, nem az én problémám.

    Amúgy én is mrzed001-el értek egyet. Régen, ha egy hajón valami kórság ütötte fel a fejét az egész hajó úgy ahogy volt karanténba került. Nem köthetett ki és nem is jöhetett le róla senki. Aztán vagy meghalt mindenki vagy nem. De most? Potenciálisan fertőzött környékről jöhetnek emberek. Senkit nem érdekel, mert jogaink vannak. Nekik is és nekünk is. Az övék az erősebb. Simán leállítanám az Afrika-Európa közti járatokat. Se hajó se repülő, semmit. Aki ott van az ott marad, aki itt van az itt marad. Addig míg a járvány tart, sehová senki. Vagy: 1 hónap karantén. Nem szálhatnak ki a hajóról, ott fognak élni 1 hónapig. A repülő esetén egy elkülönített helyen de a reptér területén(!) konténerekből szépen felhúznék egy karantént. 1 hónapig ott élnek. Ha az idő alatt nincs tünetük akkor tiszták. Ha van, akkor az egész banda megfigyelésre ott marad. Nem járható út, hogy 1-2 ember miatt 500 millió ember legyen kitéve a veszélynek (ez most csak az Unió, a jenkik nincsenek benne).
    Ez a vírus is tud mutálódni. Egy kellemes változás, és már is csepfertőzéssel terjed.
    És akkor aztán jócakát. :|