Online free2play agymenés
  • Maxtreme
    #1


    info
    Gondolom sokaknak a Hazard Ops név nem mond túl sokat, ennek talán az az oka, hogy az eredeti címe Zombies Monsters Robots (ZMR) volt, és sok országban, köztük kis hazánkban is sokáig ezen a nevén reklámozták. Igazából Amerikában még mindig ezen a néven fut, csak Európában változtatták meg a nevét Hazard Ops-ra. Ennek persze a hátulütője, hogy az interneten 2-3 bemutatónál többe nem igazán botlik az ember, ha a ”Hazard Ops” névre keres rá, az igazán ütős infókat ZMR névvel töltik fel…

    Mint a legtöbb játéknál, az első lépés itt is a karakterünk megalkotása lesz, viszont aki az aprólékos tervezéshez szokott, annak most csalódást kell okoznom, mivel itt nincs túl sok lehetőség. Gyakorlatilag 3 opció közül választhatunk egy arcot és 5 opció közül választhatunk egy frizurát hősünknek, akivel majd a csatatéren fogunk garázdálkodni… Viszont szerencsére ettől függetlenül rengeteg ruha áll majd rendelkezésünkre, amivel fokozhatjuk hősünk külsejét. Göncöket küldetések után kaphatunk, vagy a már fent említett pénztárca-könnyítős módszerrel is beszerezhetjük őket. Ezek azonkívül, hogy menőn néznek ki, másra is használhatók, például néhány különleges öltözék több töltényt, nagyobb védelmet vagy egyéb finomságokat is adhat. Persze az igazán ütős extrákért fizetni kell, de aki ennek nem híve, annak se lehet majd oka panaszra, hiszen a legtöbb maskara ingyen is megszerezhető.
    Miután létrehoztuk a karakterünket, már kezdődhet is a móka! Szerencsére pályákból és játékmódokból nem lesz hiány, kedvünkre csemegézhetünk majd a szép hosszú listából. A co-op játékmódok között megtalálható a már megszokott Horda mód, ahol túl kell élnünk az ellenséges hullámokat, a tipikus zombis móka ahol célunk minden ellenség likvidálása, az Assault Ops, ahol különböző küldetéseket kell végrehajtanunk, majd a pályát egy bossfighttal zárjuk és az úgynevezett Kill Every Thing 2, ami lényegében ugyanaz a zombihentelős történet, csak itt kicsit furfangosabbak a pályák. Ha co-opban szeretnénk játszani, akkor egyelőre ezekkel a játékmódokkal fogunk találkozni, de aki esetleg nem lenne megelégedve a jelenlegi kínálattal, az is meg fogja találni a helyét, hiszen állítólag rengeteg játékmód érkezik még a közeljövőben.

    Mivel a játék még fejlesztési stádiumban van, ezért jelenleg csak 2 nehézségi fokozat érhető el, a könnyű és a közepes. Ezek egyelőre komolyabb csapatmunkát vagy taktikát nem igényelnek, ennek szerintem főleg az az oka, hogy a játék túl sok játékost zsúfol egy pályára, ráadásul erre rátesz egy lapáttal, hogy valószínűleg a szörnyek és a robotok fejébe is a zombik agyát ültették. Ellenségeink nem egyszer fognak elfutni mellettünk, és a legtöbbször a fedezék mögül kikukucskálva várják, hogy mikor lőjük már le őket. Néhanapján nagyobb termetű ellenségek is előfordulnak, akik jelentősebb kaliberrel támadnak majd ránk, de az ő legyőzésük se fog majd különösebb problémát okozni. Viszont pozitívum, hogy a megölt ellenségek fegyvereit elvehetjük, így egy kis szerencsével még minigunra is szert tehetünk.
    stb... forrás

    A tesztelő még egy régebbi verzióval kapcsolatba fejtette ki a véleményét, azóta rengeteg hibát javítottak.

    Videok





    Gépigény
    Minimum
    CPU: Pentium 4 2.0GHz
    Memory: 2GB RAM
    Hard Drive: 10 GB
    Graphics: 7600GT or better (must support Shader Model 3.0)
    OS: Vista or Windows 7

    Recommended
    CPU: Intel Core 2 Duo, Core 2 Quad, i7 or AMD equivalent
    Memory: 2GB+ RAM
    Hard Drive: 20 GB
    Graphics: 9800GT, GT240 (4800 series, HD5600 series) or AMD equivalent
    OS: 64-bit Windows 7/Windows 8

    ----------------------------------------------------------------------------

    A topik elsődleges célja hogy minél több magyar megismerje és kipróbálja a játékot, ami véleményem szerint iszonyat addiktív.
    Az ember először azt gondolná (én is így voltam) az első 1-2 video megnézése után hogy ez valami iszonyat gagyi f*szság, de ha kipróbálás után garantáltan megváltozik a véleménye. (nyilván annak aki fogékony a stílusra)
    Én kb 3 napja alig tudok lejönni róla úgy, hogy manapság egyre kevesebbet játszok (van mikor hetekig semmivel)
    A megjelenítésért az Unreal engine 3 felelős, szal a vasigénnyel nagy baj nincs.
    A látványvilág olyan amilyen, szerintem elég. (de úgy sem azt fogjuk nézni)
    A cucc még erősen beta verziós (0.30) de én a szerveroldali lagoktól eltekintve sokk problémába nem ütköztem.
    Mai trendeknek megfelelően free2play címről beszélünk, viszont sok mindent csak pénzért lehet megvásárolni. pár fegyer, ruhák, boosterek stb.