Grand Ages: Medieval
  • wedge31
    #1
    "Sorozatot csinál a Grand Agesből a Kalypso, a 2009-es Grand Ages: Rome után jövőre érkezik a Grand Ages: Medieval; ezt a játékot viszont nem a Haemimont Games, hanem a Rise of Venice-ről ismert Gaming Mind Studios fejleszti majd PC-re.

    A Grand Ages: Medieval 1050 környékén játszódik, ekkortájt Európa komoly változásokon esett át, és a népessége is erőteljes növekedésnek indult. A játékos ebben a környezetben építgetheti birodalmát és társadalmát, a játszóterét Skandinávia, Portugália, Észak-Afrika, a Kaukázus és a Közel-Kelet határolja majd.

    A játék kampánya mellé egy "free play" játékmód is jár, ahol szabadon randalírozhatunk, illetve a multiplayerről sem kell lemondanunk, legfeljebb nyolcan feszülhetünk majd egymásnak.
    A városépítés mellett a hadseregünk fejlesztésére is oda kell figyelnünk, hogy megvédjük a birodalmunkat a barbárokkal szemben, de a természeti katasztrófákra és a pestisre is fel kell készülnünk. Mindeközben kereskedhetünk is, a különböző kereskedelmi útvonalakon szénnel, gyümölcsökkel és más áruval csencselhetünk". -GK