• Papichulo
    #30
    A nyugat EU gazdasági ereje még jobban össze fog zsugorodni, ami most is nagyon ingatag...

    Az egesz EU meg mindig a vilag legnagyobb gazdasaga es a feltorekvo orszagok a kozeleben sincsenek, hogy ezt utolerjek. Amig egy Oroszorszag, India vagy Brazilia GDP-je meg Olaszorszag szintjen sincs, addig ez eleg meresz feltetelezes.

    Szerintem több ország át fog pártolni nagyon hirtelen a BRICS-hez. Pl.: Németország.

    Ez ugy hulyeseg, ahogy van. Egy szelsoseg portalon nyogtek be valami hasonlot, minden alap nelkul. Amugy is a BRICS nem egy szervezet! Ez csak egy orszagok neveibol alkotott mozaikszo. Par laza egyeztetesen kivul, ez kozelebe sem er egy olyan kozeli szovetsegnek, mint az EU, amiben Nemetorszag, koszoni, de nagyon jol megvan.

    A NATO szerintem szét fog esni. Egyszerűen nincsen már helye a palettán

    Eppenhogy a mostani putyini retorika idejen van ra nagyobb szukseg, mint az elmult 20 evben valaha. Az oroszok ket kezuket osszetennek, ha valami hasonloan potens katonai szovetseget tudnanak ok is felallitani... de ez csak alom szamukra.

    Az oroszok nem fognak háborúzni. Ők sem kergültek meg.

    Nem volt olyan evtized az WW2 ota, amikor az orszok ne haboruztak volna. Most ez hirtelen mitol valtozna meg? Foleg a jelentosen megnovelt katonai koltsegvetes tudataban.

    Az USA-ban sincsen minden rendben. Ott is pedig romlik a szociális helyzet is

    Az USA az elmult evtized legnagyobb gazdasagi novekedeset mutatta fel tavaly es nagyon is jol alakulnak ott a dolgok.

    A hadiiparon kívül még ez a kereskedelem, amit magam csak "lufi" gazdaságnak neveznék. [...] Semmi tényleg értékteremtő gazdasági tevékenységet nem igazán végeznek.

    Bocs, de ez az USA iparanak es annak strukturajanak maximalis ignoranciajara utal...

    A FED hiába ontja magából a dollárt, ami mögött semmi fedezet sincsen már hosszú ideje.

    Kiveve a vilag legnagyobb gazdasagu orszaganak a garanciaja. Ja, semmi mas :)

    Ezért az USA-EU együttműködésnek vége lesz. Vagy így, vagy úgy.

    200 ev utan elvagjak, mint a botot? A ket kulturalisan es gazdasagilag legkozelebb allo regio csak ugy ignoralna egymast? Miert is?

    Lesz helyette BRICS. Aztán még sok-sok regionális közép és nagyhatalom.

    Nem tudom miert gondolod azt, hogy annyira szelsosegesen kulonbozo orszagok, mint a BRICS barmifele szoros kapcsolatot ki tudnanak alakitani a kereskedelmen kivul. Es ez egy USA/EU nelkuli power vacuum-ot amugy sem tudna kitolteni. Es mi tortenne az USA power projection kepessegevel? Ezt csak ugy egy-kettore elveszti? Vagy atter egy izolacionista doktrinara? Csak ugy? Abszurd ez az egesz felvetes.

    Az USA biztos össze zsugorodik olyannyira, hogy csak a saját kontinensén elég lesz rendet tartania

    Mitol zsugorodna ossze, amikor novekszik a gazdasaguk? Az amerikai kontenensen meg eddig sem akart mindenaron "rendet tartani", mivel ha akarna, akkor sehol sem lett volna Morales, Ortega vagy a megboldogult Chavez es nem a PRC epitene a Panama-csatorna konkurenciajat.