• Amergin
    #1
    "Végeredményben több pénz maradhat a vállalatoknál, amit új munkahelyek kialakítására fordíthatnak." -Nyihahaha Persze arra is fordíthatnának, ha a Jézusszíve Kft-ről lenne szó, a többiek viszont inkább kiveszik, mint profitot...vagy ha multiról van szó, akkor teremt ő munkahelyet, csak a világ túloldalán, ahol a munkaerő még olcsóbb és nem éri meg robotizálni.

    "Viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy jobban képzett alkalmazottakra lesz szükség." -az már igaz! Csak annyi a probléma, hogy ilyen formán 50 alkalmazott helyett 1 kell majd. A többi 49-nek meg "ezt dobta a gép"

    Az hogy neked, nyájas olvasó még van munkád, az csak azért van, mert azt a munkafolyamatot, amit te végzel még nem sikerült a te munkabérednél olcsóbban gépesíteni. Amint ez elérhető lesz, mehetsz keresni magadnak egy másik állást...

    "Japánban elterjedhetnek az ápolási robotok" -pedig importálhatnák a népet ők is, hogy náluk is legyen "multikulti" annak minden "áldásával" együtt. Ott vajon miért nem szeretik a multikultit? Biztos azért mert rásszisták!

    "könnyen lehet, hogy egy napon a számítógép lehet a főnökünk." Reméljük, hogy nem csak a főnök, hanem még az alkalmazott is robot lesz! Meg az összes úgynevezett "döntéshozó" is.
    Akkor lesz itt tökéletes társadalom, ha a tökéletlen embert kiiktatjuk belőle. Vagy erősen visszavágjuk a létszámát mert csak tönkreteszi a bolygó élővilágát.

    Az a helyzet, hogy ennek a gazdasági rendnek a fenntartásához sokkal-sokkal kevesebb ember is elegendő. A jövőben meglehet, hogy ez tart majd a nullához. Emberre így nem lesz szükség. Féligmeddig "önként" fog a megmaradó emberiség befeküdni egy "Mátrix"-ba, vagy ha ezt nem akarja, akkor össze kell olvadnia a gépekkel fizikailag-biológiailag is, vagy pedig -mint idejétmúlt szerkezet- kiselejtezik.
    Brave new world.