• xpek55
    #4
    Én sem értem, hogy mi az értelme ennek a túlságosan gyors technikai fejlődésnek. Ja! A profit... Legalábbis számomra ez cseng hihetőnek, amikor hallom, hogy hová fejlődik tovább a technológia. Nincsen egyáltalán semmi bajom sem a technikai fejlődéssel, de az, hogy az ember már az utcára is "kiviszi" az internetet és még a legjelentéktelenebb információmorzsát is amire tudtommal senki sem szokott kíváncsi lenni. Az szerintem közel sem elfogadható. Nekem is van "intelligens" telefonom, de nem raktam rá a facebook-ot és egyszerűen értelmetlennek találom, hogy tele szemeteljem fölösleges dolgokkal a szájber (cyber) teret amikor még tudtommal létezik ez a fogalom, hogy magánszféra... Számomra létezik még ez a szentséges fogalom.

    Sajnos sokan így csinálják, de ez is csak azt mutatja, hogy ki az, aki gondolkozik (még), és ki az, akit csak visz előre az ár egy ismeretlen cél tekintetében.

    Nekem ez a 4K-s monitor sem tetszik. Egyszerűen fölöslegesnek tartom még ezeket. Sőt! Magam a tabletet, és az "intelligens" telefont nem adnám egyszerűen "mezei" felhasználó kezébe. Ki tudja, hogy hány munkahelyen lehetne hasznos ez a két kütyü. Szerintem még ezek a "tégla" telefonok vígan megfelelnek a mostani felhasználók zömének. Hát mit csinál a legtöbb ember a telefonnal? Tudtommal telefonál, vagy sms-sezik. Jó! Van aki még fényképezőgépként használja. Az még bőven elfogadható. De úgy önmagát az egész koncepciót kicsit erőltetettnek és elsietettnek érzem/látom.

    Tabletet mondjuk építészetben hasznosnak tartanám, amikor mondjuk az emelőt, amit ember irányítana enélkül a szerkezet nélkül. Azt egy Tablet segítségével még biztonságosabb is lehetne mozgatni. Ezzel is egy életet nem veszélyeztetve.

    Az okos telefon, amit magam csak "intelligens" telefonnak nevezek. Azt nyugodtan lehetne irodákba a nyomtatható dokumentumok miatt hasznosítani. Pillanatnyilag most csak ez a két szakma jutott eszembe, ahol még volna is minimális haszna... Bár itt is csak a fantázia fog határt szabni, hogy mire lesz ez még jó.