Mit gondoltok arról, hogy mielőtt elkötlöznék itthonról, megveszem előre a drágább dolgokat?
-
BarneyK #2 Attól függ, hogy milyen helyre, kivel költözöl. Mert ha felszerelések nélkül, és egyedül, akkor előbb a praktikusokkal kezdeném. Nálunk például a mosógép, hűtő, porszívó (agglegény esetében hanyagolható), ágy, szekrények voltak a legfőbb szempont. Ha bútorozott házba/lakásba költözöl, akkor ha ezek megvannak, akkor utána jöhetnek a kényelmi funkiójú dolgok, pl gép, tv, mikró, ilyenek. Én azt javaslom, hogy gondold át, hogy milyen helyre költözöl, mi az ami már nem fog kelleni, emellé vedd figyelembe a hétköznapi dolgokat (alvás, evés, tisztálkodás), éshogy ezekhez mi szükséges. Fontos tényező még a munkaeszköz (nálam a laptopom, internet és a telefon), hogy a melót el tudd végezni. Aztán ha már minden megvan, akkor jöhet minden más. Például pénz szűkében én nálam nem lenne fontos, hogy beköttessema TVt, és vegyek egy batárnagy LCDt hozzá, vagy gamer PC-t szerezzek egy hűtő előtt :)
Ahogy a szavaidból kiveszem, most költöznél el otthonról először, és bár nem ismerem a tanulás/munka viszonyodat, se az anyagi helyzeted, ezért azt mondom, hogy fontolj át alaposan mindent. Számlák, bérleti díj / törlesztő, havi telefonszámla, kajára pénz. Ha ezeket már átgondoltad, vagy bármi más okból nem lenne szükséged erre a tanácsra, akkor bocsi, tekintsd semminek, tényleg csak jó szándékból írtam, nem okoskodásként :) Remélem segítettem valamennyit :D