• Irasidus
    #34
    "Ezt nem lehet kijelenteni soha! Ekkora balfék ne legyél már légyszíves. Többször bizonyult már mérgezőnek GMO, ki is vontak növényeket a forgalomból emiatt. (Ami nem jelenti azt, hogy minden esetben ez meg is történik, hiszen egy-két esetben azután vették észre a mérgező hatást, miután emberi vagy állati fogyasztásra alkalmassá nyilvánították.)"

    Szerintem itt valami alapvető félreértés van nálad. A génmódisítás egyáltalán nem mérgező, sőt horizontális géntranszfer néven a természetben is jelen van, csak éppen nem tudod egy vadon élő növényről, hogy mi van benne, míg a génnemesített élőlénynél tudod milyen géneket raktál bele, és mit kódol. Persze ha emberre mérgező anyagot kódoló gént raksz bele akkor természetesen mérgező, de ez olyan mintha attól félnél, hogy valaki a húslevesedbe ciánt rak, ezért tiltsuk be a húslevest. Szóval, ne csak a levegőbe beszélj, mutassd meg az a sok mérgező GMO-t amit visszavontak, amibe mennyien is haltak meg? Kicsit ugyan sántitha senki nem halt meg, pedig már a 80 évek óta forgalomba van, ez csak megy a pánikeltés. De biztos megmagyarázod miért.

    "(Ha már személyeskedünk:) Ami eddig kiderült rólad, hogy nem sokat értesz sem a növénytermesztéshez, sem a biológiához, de az élet alapvető dolgaival is hadilábon állsz. Ha segítség kell szólj, privátban elmagyarázok egy-két dolgot, hogy előre is lépjél életedben, ne csak hátra..."

    Persze, de úgy tűnik nálad jobban, és tájékozottabb vagyok témában. Konkrétumok helyett csak pánikkeltést csiniálod. A GMO-val többet nyerhetünk, nélküle csak veszíthetünk. Ennyi.