• Irasidus
    #24
    1. A génmodosítás nem mérgező, viszont a tudatlanság megmérgezi az elmét...

    2. A hagyományos (tehát nem GMO) növénytermesztés is jelenleg úgy működik, hogy minden új fajta fajtaoltalom alá helyezhető, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint a szabadalmi védettség, a használatuk után pedig jogdíjat kell fizetni a gazdáknak, mint bármely más szellemi termék használata után. Ez nem az ördögtől való szörnyűség, hanem ahhoz szükséges, hogy egy-egy új növényfajta hasznot hajtson, így egyáltalán fejlesszenek új növényfajtákat. Viszont a fajtaoltalom is előbb-utóbb lejár, néhány évtized múlva bárki ingyenesen használhatja majd a fajtát. Tehát nem a gmo a probléma. :)

    2. Profit problem? Tehát ha egy cég dollármiállárdokat költ kutatásra és fejlesztésbe, vagyis egy új kuoricafaj kinemesítésére, akkor azt emberbaráti szeretetből ingyen kellene adnia? Ok, és akkor szerinted ki fog bármilyen újat létrehozni, a gazda? És ő nem fog pénzt kérni érte? Ja, de. Tegyük fel valamilyen törvényel sikerülne ezt elérned akkor senki nem nemesítene, és szép lassan elkorcsosul, vagy elhal az állmoány. Okos vagy...

    3. Kitől kellene megvenni a magot, hanem a piacról, vagy az államtól? Esetleg térjünk vissza a középkori természtésehez? Csak kérdem, szerinted álladó az élőlények génállománya, szerinded nem kell őket folyamtosan frissíteni, teszemaszt a változó körülménykhez igazítani? A GMO csak a nemesítés egy korszerűbb változata. Azt már nem sorolom fel, hogy a génemesítés mire jó ezt más megtette. De azért igencsak a valóságtól elrugaszkodott gondolat az, hogy hagyjuk a p..csába a nemesítést, had vigye el az egész állományt valemilyen betegség, aszáj, és még sorolhatnám. Hihetetlen vagy.