• Banderas1990
    Elég érdekes, hogy kiválasztod, hogy számodra mi az, ami az emberi kapcsolatok és viszonyrendszerek kihagyhatatlan része és mi nem az, sőt tovább menve még azt is eldöntöd mi a sci-fi. Természetesen mindezt azzal a ténymegállapítással, hogy nincs igazam. (nem azt írod, hogy "én nem így látom", vagy "szerintem nem így van", egyszerűen megmondod, hogy nincs igazam, de neked igen).
    Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy a Falling Skies nem sci-fi, mert részeken át nem derítenek ki semmi érdemlegeset, csak az egy helyben toporgás és a drámázás (a szó negatív értelmében) megy, az egész inkább egy háborús film és egy családi sorozat keveréke.

Hadd összegezzem az én véleményemet a témával kapcsolatban:
    Én egy szóval sem mondtam, hogy egy sorozat elképzelhető emberi kapcsolatok nélkül. Mivel embereket mutat be az egyszerűen lehetetlen is lenne. Azonban ezen kapcsolatok mikéntje és minősége már más kérdés. A Falling Skies-ban úgy éreztem, hogy az ábrázolás nagyon hullámzó minőségben sikeredett. Volt, ahol beleborzongtam egy-egy jelenetbe, olyan jól sikerült, de sajnos sokkal több esetben fordult elő, hogy egyszerűen nem tudott megfogni, teljesen hidegen hagyott (volt, ahol maga a szöveg volt erőltetett, volt ahol a színészi játék hagyott maga után kívánni valót).
    A BSG-ben is bőven előfordult hasonló, de összképben szerintem még így is kenterbe verte párbeszédek és dramaturgia terén az FS-t.

Természetesen a BSG kevert műfaj.....ahogy a Falling Skies is. Te azt mondod, hogy a BSG politikai-doku, szappanopera stb. Ez utóbbiban szerintem tévedsz, ugyanis a szappanopera már kezdettől fogva a könnyen emészthető -gyakran művi- formában dolgozza fel a fent említett témát, mondhatni naponta-hetente megjelenő "agykikapcsoló" műfaj. A BSG-t ezekkel összehasonlítani..... Számodra akkor a 2001:Űrödüsszeia és a 2010 sem sci-fi?

A BSG-ben melyik rész emlékeztetett téged családi kirándulásra?
    A Dawson és a haverok esetében azonban beismerem , hogy tévedtem, visszavonom.