• Molnibalage
    #6
    Jaj, jaj, jaj...

    Nem képes nagyságrenddel nagyobbat cipelni belső térben sőt, kevesebbet mint másik kettő... Mivel eredetileg atombombázónak számták, ezért később annyi buta bomba fért bele, amennyi...

    B-52-ről néhány forrás.
    http://www.alternatewars.com/SAC/SAC.htm

    Igen, a B-1B és B-2 is atomfegyver hordozó volt, csak mikor ezeket tervezték, akkor a gravitációs bombák Mk-83/84 méretben voltak és nem B-52 idején 4-5 tonnás- vagy akár nehezebb - és 1,5 méter átmérőjű cuccok. Azokból 1-2-őt vitt a B-52 a sokkal kisebb és későbbi bombákból meg 8-at. A B-52 belső terét egyszerűen más fő méretekre lőtték be, míg a B-1/2-nél a lecserélt gravitációs bombák vagy más fegyverk kb. Mk-84 bomba méretűek voltak, ezért jól átszabhatóak voltak.

    A B-52 belső terében asszem csak 8 db 2000 fontos fér el, miközben a B-2-be 16. A B-1 belső térben is asszem elfér 16, de 8 biztosan, mert láttam olyan éleslövészeti tesztet az első generációs JDAM-mal, ahol 8 célt küzdött le szimultán egy B-1 vagy B-2.

    Nézegess körben loadout és gépek típusával a neten.

    A Valkűr egyszerűen túl drága és komplex volt volt az általa adott plusz képességekért cserébe. Semmi értelme egy kurva drága platfromot megépíteni és renszerbe tartani aranyáron - ami ráadásul az Sz-200 rendszernek elérhető lett volna és a MiG-25-nek is lett volna esélye a sikeres elfogásra - amikor az egész B-70 program költségéből - ha rendszeresítik és üzemeltetik - ezerszámra gyárthatták le az AGM-86 & Tomahawk párosból. Ezekkel 2000 km+-re toltják ki a melevő bombázók indítási távolságát és úgy, hogy az általuk indított fegyvereket nem egyszerű leszedni a TERCOM vezérlés és alacsonyan repülés miatt.

    Ez mit is jelent?

    1. Ennyivel is kevesebbett kell repülni a célig.
    2. Nem kell a célpont közvetlen közelébe repülni.
    3. Tehát nemcsak a gépek túlélőképességét növelték meg drámaian, de az elérhető célpontok mennyiségét is.

    A Valkűr meg a Concorde-nál is gyorsabb volt. A C. csak M2.0 táját tudta, a Valkűr meg M3.0 táját.