ManoNegra#25
Azt nem írtam sehol, hogy a szabadkőművesek állnak a Szovjetuníó léterhozása mögött, persze azt sem állítom, hogy nem. Tudtommal a Német Birodalomból csempészték be a vírust Lenin képében, amit aztán Amerikából is pénzeltek. Amit én írtam, hogy - a példának okáért - itt Magyarországon Jásziék kemény marxista propagandát nyomattak, és mivel nem tartották elég radikálisnak a hazai páholyokat, megalapították a Martinovics páholyt. Erről Raffay Ernő írt jó könyveket, levéltári kutatások alapján.
A CBJ pedig (ahogy Tetsuo is írta), valószínűleg egy olyan hamisítvány, amit valódi információk birtokában alkottak meg. Magyarán, nem abból kell kiindulni, hogy egy prágai temetőben összegyűltek a bölcsek, és azt kihallgatta, majd feljegyezte valaki, ez csak a kísérő szöveg. A lényeg az, hogy úgy néz ki, aki írta, közel lehetett a tűzhöz.
A Rubiconból:Zagyvaság - intézhetnénk el egy kézlegyintéssel, már csak azért is, mert a zsidóknak nem kellett behatolniuk Oroszországba, hiszen az 1700-as évek utolsó harmadában Lengyelország felosztásai során mintegy másfél milliónyian kerültek az Orosz Birodalom fennhatósága alá, amely kényszerlakhelyet, úgynevezett "Zónát" jelölt ki a számukra. Ám más megvilágításba helyezik ezeket az irományokat orosz levéltárakból előkerülő adatok. 1917 után bukkant elő Oroszországban a Pétervári irattárból gróf Lamsdorf memoranduma. Ebben a vezető orosz diplomata kifejtette, hogy egyetért a zsidó összeesküvés teóriájával, valamint azzal is, hogy az 1905-ös lázadást a Rothschildok finanszírozták. Még figyelemreméltóbb azonban ugyanezen a dokumentumon II. Miklós saját kezű feljegyzése, szó szerint idézve: "teljességgel osztom az itt kifejtett véleményt."