• A Nagy Menyus
    Na, nagynehezen átrágtam magam azon a szövegtömbön amit belinkeltél.

Amit Max Nordau-tól idéztek arról hallottam már én is, csak én úgy tudtam, hogy Moses Hess hasonlította össze Izrael létrehozásának ügyét Cavour diplomáciájával, nem pedig Nordau. A linken írtakba most nagyon nem mennék bele, mert elég meredek dolgok voltak.

Tárgyi bizonyítékokat nem igazán mutat fel, folyton egy hamisítványra hivatkozik, az meg, hogy egyesek már 1896-ban előrelátták legalább egy világháború kitörését, az nem olyan nagy dolog. A német-osztrák kettős szövetség 1879-ben, a francia-orosz tömb 1892-ben már kialalult, innentől egyértelmű volt, hogy ha háború lesz, akkor azt világháborúként fogják megvívni.

A cionisták háborúban betöltött szerepét nem tagadom, mert hülyeség lenne, de azért arra célozni illetve azt állítani hogy az egészet ők provokálták vagy robbantották ki azért elég durva.
    Az, hogy a szabadkőművesek állnának a Szovjetunió létrehozása és futtatása mögött, megint csak merész állításnak tartom, hiszen Sztálin (vagy még talán Lenin ?) szétzúzta az összes oroszországi páholyt. Azt meg azért hozzá kell tenni, hogy Sztálin maga sem volt zsidó.

Azért az érdekelne, hogy a Cion bölcseinek jegyzőkönyveiben leírt jóslatok mégis hogy jöhettek be ennyire kísértetiesen.