Extant (TV sorozat 2014-)
  • Inquisitor
    #75
    OFF: A múltkor néztem egy a mesterséges intelligencia kutatásról szóló előadást a téma legnagyobb szakértőjétől, akiről persze én soha nem hallottam, csak egy TED előadás mellett találtam a linket ... :)
    Na és ugye ő mondott olyat, amit többen osztanak, hogy ha embereket segítő vagy emberekkel kooperáló mesterséges intelligenciát akarnak, annak EMBERINEK kell lennie, de ez csak úgy érhető el ha a tanulási folyamat alatt emberihez leginkább hasonló "teste" van, mert az intelligencia irányultságát ez erősen meghatározza. (Mint ahogy az éghajlat, domborzat és más hasonlók az adott területen élők gondolkodását, nyelvét, kultúráját befolyásolják.)
    Ez azért érdekes, mert Európában ezért erőlködnek az android alkatú robotokkal, a japánok és a koreaiak csak azért csináltak ember formát, mert azt könnyebben elfogadják az emberek.
    Persze az előadás nagy része a mesterséges neuronhálózat (és/vagy szimulációkról) szólt, meg arról, hogy szinte minden amit tudni véltek az emberi neuronról az halál nem úgy van, már egyetlen neuron magában is mintákat és/vagy azok különbségeit tárolja vagy adja tovább.

    Az meg elég régi alapvetés, hogy a mesterséges intelligenciát NEM programozók fogják létrehozni, hanem pedagógusok, pszichiáterek, vagy "pót szülők", mivel azt tanítani és nevelni kell, nem programozni.

    Ezeket csak azért írom, mert szvsz a sorozat egyetlen normálisan kidolgozott ötlete ez volt, akkor IS ha a kis srác néha tényleg idegesítő, meg olyan mint ha Spielberg A.I. filmjéből emelték volna át. :D
    Utoljára szerkesztette: Inquisitor, 2014.10.13. 20:33:53