Sacred 3
  • Sir Quno Jedi
    #39
    Nna. Kipróbáltam éjjel/hajnalban. Szóval aki eddigi sacred-ekre hajadzó gammát várt, az nem fogja ebben megtalálni. Itt csak a szereplők és a sztori/világ fedi a dolgot.

    A játék lényege, hogy egyedül, vagy akár négyen mehetünk gyaksizni, beenged egy területre, megölünk mindenit (+megszerezzük a kulcsot stb.) és mehetünk tovább.

    4 (illetve dlc-vel, avagy előrendelőknek 5) féle karakter. Van barbár, íjjász, lándzsás csaj, seraphim kardos csaj és fejvadász/orgyilkos

    Nincs backtrack, sem túl sok elágazás (max. ládákért).

    A grafika egész faja (nem a tutorial misszióban vaze).

    Valóban 15 körüli főküldi lehet, azonban az úton vannak mellék küldik 2-3 is két nagyküldi között, ezek arénaharcok, kisebb sztorirészekkel stb. A nagyküldik meg elég hosszúak.

    Nem is olyan könnyű a gamma, mivel ha megcsoffadunk a szinten szerzett pénzünk 20%-a ugrik éééés ebből lehet fejlődni, ergó nyasgem.

    Minden fejleszthető faszerűen (nem nagy fák persze), fegyók, páncélok, skillek, weapon spiritek stb., de nagyon szinthez kötött.

    A különböző fegyók tényleg másfajta stílust tesznek lehetővé. Aránylag.

    Az ellenfelek sokfélék és néha fedezéket, meg különleges képességeket is használnak, de mi is használhatunk tárgyakat is akár (pl. bombák). Más-más képesség és harcmodor kell ellenük, így ha nagy tömegben vannak tud trükös lenni. Az elite-k komoly ellenfelek, afféle minibossok és geci képességeik vannak, a bossok maguk meg durvák eléggé, de azé leverhetőek egyedül is.

    A játék folyamatosan nehezedik és bővül, tanulni így jól lehet. Fontos a dodge, később a block (ami pl. a seraphim-nál egy erőtér).

    Az NPC-k folyamatosan pofáznak és tolják be az egysoros "poénokat". Van akinek ez plusz pont lesz, van aki megőrül majd tőle (nekem nem gond).

    Vannak szép számmal csapdák is. Ezeket is különleges képességeinkkel lehet leállítani egy időre, avagy sem. Pont, mint az ellenfeleknél, van akit villámmal lehet leállítani stb.

    Irányítás egérrel (gamepadra tervezték egyértelműen) elég furi, de lehet szokni. Gombokkal megyünk és egérrel célzunk, ütünk. Nagyon fura elsőre, de utána jól megy.