Új fórummal kapcsolatos dolgok
  • Efreet
    Szia, és örülök, hogy végre olvasni tőled is valamit! Köszönjük az eddigi munkát, és várjuk a fejleményeket :)

A szakmai részhez én annyira nem értek (ezért is ajánlom én is az említett 3 kollégát, ők kiismerik magukat egy forráskódban :) ), inkább, mint rangidős aktív moderátor szeretnék egy kicsit az "emberi" oldalával foglalkozni az eseményeknek. (a másik topicban mint Dzsini olvashatóak a hozzászólásaim, az a "nem-moderátor" felhasználóm - egy sárga lámpás a logo)

Amikor Tibor átvette a fórum tulajdonlását sok év főszerkesztőség után, akkor mindenki nagyon fellelkesült, mert a megelőző pár évben egy rövid nekibuzduláson kívül (amit Robajnak, a mediacenter egyik supportosának köszönhetünk) nem sok minden történt évek óta a fórumban.

Azért írom, hogy a fórum tulajdonlását az oldal helyett, mert az itt levők többségének elsősorban a fórum a fontos, a főoldallal sokan nem, vagy csak ritkán foglalkozunk.

Tehát megkezdődött az oldal "felújítása", és ebből mi azt láttuk, hogy Domby megjelenik hol itt, hol ott, és egészen furcsa dolgok történnek a fórummal - olyan dolgok, amik előtte teljesen rendben voltak hirtelen elromlanak, és ilyesmik. Persze, ahol dolgoznak hullik a forgács, de sokunk számára a fórum eléggé régóta része az életünknek (2001 januárjában az első napon regisztráltam amint lehetett, és már előtte használtam a fórumot),
    Szerintem teljesen természetes, hogy elkezdtünk érdeklődni az iránt, hogy mi történik. A "régi időkben", mikor St, a régi tulajdonos fejlesztette a fórumot, akkor gyakorlatilag folyamatos beszélgetésben voltunk, és amint írtuk a hibákat vagy furcsaságokat, szinte azonnal tudott reagálni. Amikor Robaj nekiindult a fórumnak, akkor is hasonló volt a helyzet, bár kevésbé volt állandó a beszélgetés, de rengeteget segített még a közösség által készített böngésző bővítmény létrehozóinak is (szerepelnek a meghívási "listán"), volt a topic fejlécében egy changelog, ahova beírta, ha történt valami a fórummal, az oldallal, tehát láttuk, hogy mi történik. Ehhez szoktunk hozzá.

Ezek után Domby odavetett félszavai, és a chaten egyértelműen kinyilvánított "én utálom az egész fórumot, soha nem használtam ilyesmit és különben is nem érdekel, hogy nem tudtok moderálni" stílusa néhányunknál egy picit lelökte a szíjat.

Ő nem sokkal ezután eltűnt a színről (valószínűleg ez idő tájt álltál / álltatok neki a teljes újraírásnak, mindenesetre nem szólt hozzá többet), és Tibortól annyit hallottunk, hogy "majd januárban" lesz új fórum.

A moderátori levelező listán, privát üzenetben, nyilvános üzenetekben kértük, hogy valaki, bárki legalább egy pár mondatban kommunikáljon velünk, mert ha csak azt látjuk, hogy egyik nap összedől ez a funkció (egyszer csak "meghalt" a privát chat, vagy egy órára elérhetetlenné vált az oldal), másik nap megjavul valami, és mindezt csak találgatni tudjuk, hogy mi történhetett akkor nem igazán érezzük úgy, hogy velünk "törődik" valaki. Persze miért kellene, hiszen a legtöbbünk "ingyenélő", és ahogy St régen mondta, a VIP befizetésekből nem fog Ferrarit venni. De mégis csak egy tizenéves közösségről van szó, akik már megéltek pár dolgot együtt (a politika fórum bezárásától kezdve az érettségi-botrányon át néhány nagyon kitartó félőrült fórumozón át mindenfélét).

És amikor teltek a hónapok, és az elmúlt több, mint fél év alatt csak annyit sikerült kiszedni bárkiből, hogy "Na ezért nem szeretek ígérni semmit", akkor szerintem érthető, hogy a társaság, akik közül sokan az elmúlt 5-10-15 évet itt töltötték átfordult cinikusba, és már csak röhögni tudtunk azon, amikor megint valami megszédült, és továbbra se tudunk semmit.

Olvashattad, hogy "kiderítettük", hogy valószínűleg te vagy egy olyan fejlesztő, aki foglalkozik az oldallal (neved alapján a honlapod, onnan a linkedin profilod is meglett), de tőled sem hallottunk semmit továbbra sem. Egy olyan hozzászólást sem, hogy "sziasztok, igen én vagyok, legyetek türelemmel, ezt és ezt csináljuk".

Most, hogy végre megnyílt ez a "bétateszt" láthatod, hogy a többség inkább segítőkész, mert fontos számára, hogy az az oldal, ahol a munkaidejének szabad perceit, hétvégéit, stb. tölti a haverjaival, az ne legyen kényelmetlen, problémás. Nekünk is az az érdekünk, hogy egy szerethető, használható fórumot kapjunk. És ha valakinek nem tetszik a design, majd ír magának CSS-t abban a topicban, ahol házigazda :)

Még egyszer köszi nektek, hogy végre szóba álltok velünk, mi pedig megpróbáljuk ezt közvetíteni a fórum irányába, és elsimítani a problémákat. Most már nagyon úgy néz ki, hogy tényleg lesz valami valódi újdonság a fórum területén az elmúlt sok évvel ellentétben :)

És akkor most, hogy ezt a marha hosszú hozzászólást megírtam (egy ideje már külön notepadban), jöjjön pár technikai hozzászólás:
    - a hozzászólásíró ablak rettentő pici, és valamilyen okból letiltotta a böngészőben amúgy megtalálható szabad átméretező csücsköt a textarea széléről, így egyszerre 4 sort látva nagyon nehéz hosszú szöveget írni. (zárójelben: az SG+ bővítményben van olyan funkció, ami dinamikusan növeli a hozzászólás ablakot a szöveghossz függvényében - nagyon kényelmes, csak az új felületen természetesen még nem működik)
    - a kurzorgombok mellett egyszer a backspace-t is "átvette" a böngésző, és visszaugrott az előző oldalra egyszer gépelés közben.