Új fórummal kapcsolatos dolgok
-
btamas86 #80 Sziasztok,
Eddig nem nagyon írtam a fórumba, de azt hiszem eljött az ideje, hogy végre megszólaljak és válaszoljak sok sok kérdésre, találgatásra.
Igen, én vagyok az a ”szakbarbár”, aki tavaly Október óta elkezdte újraírni a teljes SG kódját és csuklottam, amikor szidtak az emberek! Sajnos nem volt leányálom, hiszen a perl, php, css, js… egyben volt, error log csak hízott és még sorolhatnám. Azóta a load csökkent, sok sql kérés gyorsult, bevezetésre került az MVC, táblák nagy része optimalizálva lett, stb. Persze ti ezekből nem sok mindent vesztek észre, de fejlesztés szempontjából így már sokkal barátságosabb a kód, aminek köszönhetően nem kell órákig keresni, hogy megtaláljunk valamit. Lehet szidni engem, de azt hiszem, amit lehetett elkövettem a jövőbeni zökkenőmentes munka érdekében. Nah ennyit a háttérről… :)
Amennyiben az trollkodásnak számít, hogy továbbra is ___élesben megy itt a próbálkozás - akkor nem velünk van a baj.
Nem ment minden élesben, de sajnos előfordulnak néha hibák.
btw: Kik vagytok TI akik itt fejlesztgettek ad hoc? Miért itt a fórumban kell szenvedni, nem vágjuk miért lesz jó ha házhoz jön az eke? irc, skype, gtalk whatever nem jobb lenne egy szűk csoportnak?
~2 hónapja már 2 fejlesztő viszi a projektet. Emberek vagyunk mint ti és csináljuk a dolgunkat, ami tetszik vagy éppen nem. Chatelni nem fogunk, hiszen elég itt olvasni a fórumban a hibajelentéseket. Nem support vagyunk, hogy csevegjünk.
Azt megse merem kérdezni miért nem egy elfogadott grafikai terv alapján fejlesztetek, ahelyett hogy na nézzük csak meg működés közben...
Elfogadott tervek alapján dolgozunk, viszont ez informatika! Ebben az iparban soha semmi nem úgy megy, ahogy azt eltervezitek. Utólag kell mindig mindent módosítani, mert akkor látja az ügyfél és akkor esik le mi kellene még vagy mi az ami nem jó úgy ahogy…
Én nem akarok trollkodni,de a másik topikba már említettem,hogy a fejlesztés részéhez nem értek,ezért félve kérdezem meg,nem lehet esetleg majd úgy csinálni,hogy legyen választható,tehát aki akarja,az használja a jelenlegi dizájnt?Mert most így látva az újat,rettenetesen néz ki és most ne menjünk abba bele,hogy majd megszokjuk,mert ez egyszerűen ijesztő ahogy kinéz.Engem lesokkolt így látni a fórumot.És egyetértek tomsoloval.Legalább az "SG kék" meg lenne tartva,de ez az új....:S
Ez nem fog bekövetkezni. Nem olyan egyszerű mint amilyennek látszik, meg hülyeség is megtartani 2 egymás mellett. Esetleg skin váltás megoldható az új rendszerrel, de ez már nem a mi hatáskörünk. A színnel nem tudunk mit csinálni, ez kaptuk, ezt kell szeretni.
Ja igen.És ha itt is annyi reakciót/figyelmet kapunk mint a másik topikban,akkor senki ne csodálkozzon ha átcsap majd egy idő után trollkodásba a topik.
Amikor megkaptam ezt a projektet tavaly, akkor folyamatosan olvastam azt a témát és ami olyan volt azt meg is csináltam akár kérés, akár javítás volt. Viszont egy idő után már csak a trollkodás ment és a beszólogatás, hogy mennyire bénák vagyunk (újabban dombyzás). Na ezek után már nem olvastam, mert nem vagyok erre kíváncsi és amit írt Mortimer csak azt csináltam meg.
régi rendszerben ilyen rádió gombos form elem: Képméret: 120x20 150x25
Ezt megszüntettem hiszen a feltöltött kép alapján tudni lehet mit akarsz beállítani, de ha más volt a célja annak régen, akkor szólj nyugodtan.
Hmmm... az csak nekem sikerül, hogy ha az épp írt hozzászólásban balra-jobbra kurzorgombra gyorsan többször rányomok, akkor arrébb lapoz a topicban? (konkrétan itt a jobbnyilat gyorsan párszor megnyomva).
Ezt pár hónapja találtam ki, hogy mennyire hasznos lenne. Javítva lesz és senkit se fog zavarni írás közben.
Egyelőre ennyi lenne a hozzáfűzni valóm. Igyekszünk minden funkciót implementálni az új rendszerbe, a hibákat javítani és foglalkozni közben az éles rendszerrel is. Elnézést, ha néha kicsit lassan megy valami, de nem feltétlenül azért van ez így, mert nem dolgozunk, hanem van más/fontosabb dolgunk és előbb vagy utóbb meg lesz oldva.
j0nNyKa: köszönjük a szép táblázatot a hibákról/kérésekről. ez jó ötlet!