• Dzsini
    Egy évvel eltolhatod a fő funkciófrissítések amúgy is 4 hónapos késleltetett letöltését ha Professional vagy Enterprise változatot használsz. A biztonsági frissítéseket pedig ha be van állítva alapból egy aktív időszak, aminek a lejárta előtt mindig kikapcsolod a gépet, akkor sose kezdi el - bent a munkahelyemen a 100+ Win10 kliens nagyobb része minden bekapcsoláskor feldobja, hogy "frissítéseim vannak, telepíthetem?" - amit a user lendületből X-el ki, mert ilyet még sose látott, és zavarja a kép közepét, és különben is hagyja már őt békén a gép, ő Facebookozni akar. Van olyan gép, amin még a 1803 sincs fent :) A rendszergazdánk tök boldog... de ha policyből kötelezővé tenné, akkor egész nap szólna a telefonja, hogy már megint mit művelnek a gépek, hogy "nem lehet rajtuk dolgozni", mert "üzenget hogy indítsam újra". Anno az XP-vel is volt ilyen baj bőven, a felhasználók meg nem változtak meg 20 év alatt.

És rosszul tudod, több gyártónál nem arra kérdez rá, hogy fel akarod-e tenni az OTA-t, hanem - ahogy írtam - választhatsz, hogy most, vagy este szeretnéd újraindítani emiatt a készüléket. Ha nem választasz, akkor amint töltőre teszed és nyugalomba fordul az eszköz, elkezdi. A Samsungok pontosan így működnek alapbeállításból - és bő fél órán át elzümmögött a céges telefon legutóbb, vicces volt napközben, nem lehetett senkit hívni róla, mert az asztalon hagytam töltőre kapcsolva a telefont, és ~10 percig nem nyúltam hozzá. Úgy döntött, most biztos ráér egy teljes rendszerfrissítést lefuttatni.