Nem lehet hogy épp letöltesz valamit (már jó pár ideje folyamatossággal)? (Bár olvasom a problémád, valami alkalmazásod indokolatlanul használja a memót.) (böngésző, vagy különösen a steam, torrent és hasonló letöltő kliensek.)
Nálam a laptopomon (szintén 16 GB RAM ha jó emlékszem) is van olyan probléma hogy el kezdek tölteni valamit, megy és megy és majd kb. 15 perc után úgy belassul hogy nem igaz, még az egérkurzor is akadozott. El tartott egy ideig mire rájöttem mi okozta, akkor jöttem rá, amikor épp steam-ról akartam letölteni egy jópár gigás játékot a négysebességű DIGI nettel. megfigyeltem a Win10 erőforrásfigyelőjével, hogy letöltés kezdéstől fogva kb. 6-8 perc után elkezdett fokozatosan megtelni. Viszont ha 15 percen belül leszüneteltem a letöltést, vissza áll lassan az eredeti állapotba, majd folytattam a letöltést. (A memó persze elkezdett újra megtelni)
Sztem az én esetemben a problémát az okozza hogy a laptopban lassú hagyományos merevlemezem van és nem bír lépést tartani a nagy letöltési sebességgel és emiatt megtelik, de ezt csak sejtem, nem tudom 100%-ig biztosan)
Mint mondtam valami alkalmazás, vagy windows modul (ami lehet sztem egy rejtett progi is, ami NEM látszik az alap feladatkezelőben) indokolatlanul használja a memót. Pl. ezzel a programmal meg tudod nézni, ha jól emlékszem, én is ezzel próbáltam feltárni a problémát.