• wollnerd #4144
    Hát, igen. Én nálam a Windows 7-en ki vannak kapcsolva a frissítések. A kb. 1,5 éves tiszta telepítés óta egyetlen frissítést sem telepítettem. Játékokra használom ezt a Win7-et. És szinte mindvégig megőrizte a stabilitását. Az azelőtti időkben 2x-3x is megtapasztaltam hogy:
    1. A frissítések lelassítják ám a gépet, pl. a boot idő is az egyre több frissítés telepítése esetén megnő. A frissítés nélkül mi a helyzet? (232 GB-os SDD-m van) Ezidáig is szinte ugyanannyi másodpercig kell bámulnom a Windows töltőképernyőt mint a kezdetben és azután max. 5 sec asztal fenállás már el is tudom indítani a pl. Chrome-ot 2 mp alatt... (konfig az aláírásomban)
    2. Igenis NAGYON SOK helyet foglal az akkori ~65 telepített frissítés!!! legalább 15 GB-ot elvesz! Kösz, ebből se kérek! Inkább játékoknak adom azokat az értékes tárhelyet az SDD-n....

Ne értsétek félre, nem azt mondom hogy ne telepítsetek épp ellenkezőleg: biztossági szempontból fontos is! Csakhát mivel kompromisszumokat hoz... mérlegelni kell, hogy milyen helyzetben van feltétlen szükség. pl. ha csak te használod a gépet és egy felelősségteljes és tényleg géphez értő user vagy és főleg tényleg szeretnél játszani is rajta, akkor inkább ne frissíts a gépet. Hanem inkább telepítsd újra tiszta telepítéssel 1-2 évente, az eddigi sok-sok frissítést tartalmazó iso-ból. (vagy nem,a tárhelykérdés esetén.. te döntesz ezekben.)
    De ha pl. van egy laptopod/olyan asztali géped ahol mindenfélére használsz és játékok nem fontosak, akkor inkább frissítsd a gépet, biztonsági réseket befoltozva, különösen ha más (átlag) userek is használják a gépet!
    Én a saját laptopomon alkalmazni szoktam a frissítések telepítését, Windows 10 van rajta.