Igen, hivatalos oldalról letöltött driver volt mind, 2010-2014 között. Újabb meg nincs. És angolul is utánaolvastam, de megoldást angolul sem találtam. Ezért is voltam kíváncsi egy pénzes driver-finder program talál-e ott drivert ahol én manuálisan nem.
Lehetne még bios-ban letiltott hangkártya gond, de a windows 10 telepítés csak nem tiltotta már le... elég primitív az asus laptopok bios-a, nem tudok utánanézni. De akkor meg nem lenne ott a hangszóró az óra mellett.
Ami használható ötletnek tűnt még, hogy a win 10 felül tud bírálni drivereket, a windows update-ről letöltve vmi mást, s hiába rakod föl a hivatalos régebbit, nem azt fogja használni, de nálam ennek a letiltásához rendszergazda jogosultságot kér, pedig én vagyok a rendszergazda :) így ezt még nem tudtam kipróbálni. De szerintem akkor is látszódnia kéne a hangeszközöknek.
Szóval egy megoldhatatlan hiba helyet megint bekaptam egy másikat.
Munka mellett két nap minimum a windows telepítés, + minden program újratelepítése és beállítása , azt nem próbálnám ki, hisz a siker egyáltalán nem garantált.