• Hirthalion
    Más, mert ezért jöttem föl, csak visszaolvastam, és ismerős volt az újraindulás téma is.

A más a 100% lemezhasználat, pár napja volt egy windows frissítés, én arra fognám, mert más változás nem történt. (mikor a frissítés után rakétaindítást kért, bootoláskor a frissítés képernyő előtt elkezdte ellenőrizni a C:-t, furcsálltam, mert olyasmi volt, mikor a 7-es konzisztenciát ellenőrzött, ha szétcsúszott a laptop töltő, és kikapcsolt)

A kép készültekor a vlc ment, épp szüneteltetve a filmet, meg a firefox.

A gép most 10 percig bootol, elolvasnám gyors a híreket reggeli közben, de már a teámat is megittam, mire megnyílik a firefox. Folyton homokórázik, egy jobb klikkre is hosszú másodperceket kell várni az explorerben, mert megnézném egy fájl méretét mondjuk, filmet sem lehet nézni (vlc).. mert... szavanként.. megy... A winamp folyamatos. De ha megnyitok egy mappát, arra is várni kell, mire megjelennek a fájlok. 6gb-os mappát 20 percig tartott átmásolni, d-ről c-re, mint a 90-es években.
    Most is amíg írom, be be jön a kék karika, és várhatok, míg tovább gépelhetek. (a program nem válaszol)

Játéknál (hearthstone) alig ugrik meg a processzor, de a lemez akkor is 100%. Kapcsolódási hibát ír ki, miután percekig áll a kép, és mire újra mozog és kiderült elvesztettem a meccset.
    Azt hittem a merevlemez (nem ssd) kezd tönkremenni, de láttam már másnak is volt hasonló gondja.

Start menü, tálca szintén sokszor halott.

40Gb szabad hely van a C:-n a D:-n 20Gb

Egyik programnál sem látok extrém használatot, meg nem is raktam föl semmi újat ami eddig nem volt fent, tehát csak a windows 10 lehet az oka.

Mennyire tipikus hiba?

Szerintem minden más értékem normális, memória mondjuk 50% körül szokott lenni, de a firefox nagyon eszi, ha fut.