Swordsman Online MMORPG
  • PetruZ
    #11
    Kínai, te, nem japán. :)

    A napokban kipróbáltam én is. Kínai, és azon belül wuxia hagyományokra és regénysorozatra épülő játék. Az elején érdekesnek tűnik, de aztán elég unalmas lesz. Igazi kihívás nem nagyon van benne és emellett mindent a s*gged alá tol, minden quest követhető automatikusan, csak kattintgatni kell, meg néha harcban nyomogatni a gombokat. Három különböző iskolát néztem meg kb. a 20. szintig: a Splendor elég erős one-on-one-ban, a Sun and Moon inkább aoe (de van életszívása is), a Harmony-t viszont gyengének találtam. A Sun and Moon karakterrel lvl 18-on gond nélkül végigszólóztam az első instance-ot is, ami lvl 15-ös, de 20-ra ajánlják.
    PVE-ben a sztori végig vezet, nincsenek kitérők (én nem láttam mellék kületéseket). PVP-t nem próbáltam, de a játék a jelek szerint inkább arra van kihegyezve, ami nálam nem igazán pálya. Irányításra nekem a classic jött be inkább, de mindegyikkel voltak gondjaim. Craftingot kihagytam, de láttam, hogy van az is néhány skillre.
    Szerveren az EU/Gauntlet-et néztem, ott voltak elegen. Láttam magyar guild-ot is (HungarianZ, ha jól emlékszem).

    Összességében azoknak ajánlanám, akik a PVE-t csak gyors szintezésre használják, hogy mielőtt PVP-zhessenek a guild-ek közötti, az egyes területekért folytatott harcokban, de mivel a PVP-ben nincs egyensúly (mind a 10 iskola módosítatlan, ahogy.olvastam), bizonyos iskolák vszleg előnyben lesznek hamarosan.