• NEXUS6
    "Bemész egy szobába, ahol van az agybasztató OBEelőidéző ketyere. Én ülök egy másikban, egy pakli francia kártyával a kezemben. Te kilépsz százszor a testedből, átjössz, megnézel engem. Százszor lecsekkoljuk, hogy tényleg látsz-e, tényleg OBE, tényleg fasza. Ezután százszor megint átjössz, én minden alkalommal kihúzok egy kártyát a pakliból, és odamutatom, amit meséltél, hogy honnan láttál engem. Ha százból százszor eltalálod, akkor OBE. Ha kettőször vagy háromszor találtad el, vagy egyszer sem, milyen kártyát húztam, akkor haluztál."
    Köszönjük Emese! Ebből is lászik, hogy nagjából lövésed sincs a témáról, mert egyrészt ilyen jellegű kísérletet az utóbbi 100 évben kismilliószor végeztek. Másrészt, ha ismernéd a szakirodalmat akkor azt is tudnád, hogy nagyjából milyen eredményeket kaptak. Mivel ezt fel sem tételezem rólad, összefoglalnám: az eredmények nem közel sem 100%-os megbizhatósággal mutatták, hogy az alany valóban átment és leolvasta a cél képet, de azért szignifikánsan a véletlenszerű találgatás felett kaptak pozitív eredményeket.
    A viszonylag egyszerű feladat végrehajtását meg soxor pontosan az akadályozza, ami sajna az esetedben is jelentkezik: az indulatok, érzelmek túlzott jelenléte. Mert hogy abban a tudatállapotban fokozottan befolyásolják a szubjektum mozgását, tevékenységének sikerét.
    Talán részben ez az oka annak is, hogy az általad lejjebb preferált orosz bűnbandás alkalmazása ennek a területnek miért szorult háttérbe;)

"Nyilván ha már nekem is csak mellébeszélni vagy képes, akkor tudományos munkára abszolúte alkalmatlan vagy. Ez tiszta sor. Nem hinném, hogy ezért a bírálók a hibásak. Én egészen biztosan tudnék írni olyan témában cikket szakmai folyóiratba, amit egyetemen csak egy-két félévig tanultam, de aztán foglalkoztam vele eleget. Szar kifogásokkal tele a padlás. Csináld, vagy kussolj! Ez a két gerinces lehetőséged van. A hiszti, amit művelsz helyette csak egy szánalmas felelősséghárítás."
    Khhhmm. Namost egyrészt volt már alkalmam pár egy-két félévvel a háta mögött a spanyolviaszt feltaláló ifjú titán alkotását olvasgatni saját szakterületemen. Annélkül, hogy támadó lennék, kérlek ne vedd magadra, mert te biztos gyöngyszemeket alkotnál ebben a témában is, de lektorként irtó ciki azt a középutat megtalálni, hogy annak szakmailag vállalhatatlansága miatt gyak megakadályozd a cikk megjelenését eredeti formába, aztán ne nyesd le a lelkes ifjú versenyző szárnyait sem, de ne is te írd meg helyette végül a cikket.
    Namost azonban én nem erről beszélek. Köszi, ez a téma engem évtizedek óta érdekel, olvasgatom az irodalmat, szal némi kutatás, akármi után tudnék valamit összehozni. Csak épp ez bizonyos szempontból tabutéma a mai napig. Te ezt nem ismered el, hogy vannak ilyenek, tabutémák, személyes ellentétek, mert valszeg fiatal vagy, vagy csak még nem akartad megdugni a prof barátnőjét. De hidd el, bizonyos kicsinyes emberi érdekek azért átitatják a tudományos életet is. Örülök annak a naiv, ártatlan szemléletednek, amivel rendelkezel. Sajna idővel viszont el fog múlni.;(

"Az tényleg az én hibám, hogy nincs pszichológus végzettséged és te mégis bele akarsz ugatni a pszichológiába? Menj, szerezz pszichológus diplomát, gyere vissza, aztán beszélgessünk. Tíz éve látlak itt SG-n, akkor is pontosan ugyanilyen hülye voltál. Azóta KETTŐ egyetemet el lehetett volna végezni. Én azóta elvégeztem egyet. Menj már a picsába, tényleg a világ hibája, hogy ekkora nagypofájú lusta geci vagy? (Ha őszinte akarok lenni, akkor valamilyen szinten persze igen, de azért legnagyobbrészt te tehetsz róla)"
    Ja, végül is igazad van. Csak éppen nekem ez hobbi, ahogy neked is. Én itt most csak azt akarom veled tudatni, hogy minekután láthatólag azért nálad többet olvastam erről a témáról, nekem mi a kialakult véleményem. Te itt trollkodsz, meg minden, ezt a cikk írást is te hozod fel. Engem nem érdekel annyira a téma, de nálad azért jobban. De pont hogy te nem akarsz engem meghallgatni, értelmesen beszélni a dologról.
    Nézzd ez nekem nem fáj. Ha annyira hülye vagy, hogy egy sima beszélgetésből is kinekafaszajétékot csinálsz, ahelyett, hogy megragadd a lehetőséget némi plusz info szerzésre, akkor mit csináljak? Hidd el nem fogok könnyet hullatni érted. Csak hát ezekután felmerül a kérdés, hogy ilyen mentalitással hogy a picsába végeztél el egyetlen egyetemet is!? Ha csak belegondolok, hogy ezzel az önérzettel nekiáltál a vizsgákon a proffal vitázni, akkor rendszeres UV-ző lehettél.

"Annak is van egyfajta pszichológiai magyarázata. Csak lusta vagy azt megnézni, meg egyébként is neked az nem tetszik, jobban szeretsz vadul fantáziálni, mert be vagy fosva a haláltól. Vicces, ahogy engem vádolsz érzelmekkel, mikor a legszánalmasabb kis pondró módjára rettegsz, és kapaszkodsz az utolsó szalmaszálakba is, csak hogy elhihesd, hogy örökké fogsz élni. És ezek után pattogsz, ha csak röhögünk rajtad."
    Ahh, mily költői!;) Nos, azonban nem igazán jellemző rám ez a pár sor. Talán már túl sokat éltem ahhoz, hogy annyira értékesnek találjam az életet. Annyira azért nem nagy öröm ám pl. veled itt fórumozni, hogy akár a totális megsemmisülést is felcseréljem vele!;)

"elyesebben, ha pl. a halálközeli élményt klasszikus materialista módon, az agy egyfajta lekapcsolási szekvenciájaként értelmezzük, az még mindig csak egy lehetséges magyarázat és nem "A" magyarázat."
    --
    "A legvalószínűbb. Tudod, ezt mondták az orvosok meg pszichológusok, akik úgy rendesen kutatták a kérdést, nem pedig eldöntötték előre, hogy milyen eredményt akarnak, mint ahogy te teszed. A materialstázás röhej hogy szitokszó nálad. Tudod, van a világnak a megvizsgálható része, ezt nevezzük a matériának, meg van az emberek által elképzelt, aminek sajnos túl gyakran semmi köze az előbbihez."
    És mi alapján döntöd el te, hogy a legvalószínűbb. Most akkor én kérek tőled valami szakirodalmat! Csak mert ismeretemim szerint akár ebben, akár más tudathoz kapcsolódó kérdésben a végső szó még nincs kimindva.
    Amúgy meg nálam nem szitokszó, a materialistázás. Én magam is materilalita vagyok, hiszek az evolúcióban, meg ilyenekben. Totálisan félreérted, azt amit mondani akarok, ezerszer leírtam, hogy nincs eldöntve a dolog valódi háttere, általam sem. Te látsz bennem valami njúédszes elvakult gecit. De talán már írtam neked más fórumon is, hogy szorri nem én vagyok az embered!!!
    Sajna az, hogy a korrektség miatt valaki leírja az aternatív modelleket, elméleteket nálad már totálisan kiveri a biztosítékot, az a te hibád, nem az enyém. Plusz, mondom velem tökre mellélőttél megint, mert nem én vagyok a célpontod! Hány karmikus, meg magasabb-szellemes, meg vízöntős hittérítős dumát hallottál tőlem!?
    Így van, sehányat!

"Miért nem eldöntött? Mert te azt mondod? Tudod, hápog, mint egy kacsa, totyog, mint egy kacsa, úszik, mint egy kacsa, akkor baszdmeg az egy kacsa.
    Elő tudod idézni az agy basztatásával. Látszik, hogy abnormális agyműködés. Szubjektíve meg abnormális élmény. Mi a TÖKÖMET akarsz még vizsgálgatni ezen egyébként? Ezután már csak a személyes tapasztalás van, miért nem azt csinálod, ahelyett, hogy itt baszod a rezet? Nyugodtan fogj egy jó erős kötelet, és kösd fel magad! Engem meggyőzni nem fogsz, de lehet, hogy rájössz, hogy nekem volt igazam, annyi előnye lenne a dolognak. (És egyébként ha úgy őszintén magadba nézel, te is tudod, hogy ez van, csak szeretsz interneten szarrágni, azért csinálod itt a műsort)"
    Nem! Azért nem eldöntött, mert egyik irányban sincsenek 1000%-os bizonyító erejű eredmények, ezért nem eldöntött. Nem tudom miért rugózol ezen, miért akarod nekem bizonyítgatni, hogy márpedig ez az agy valami végső vicce, a kapuzárás elött, és fogadjam el, mert ha nem, akkor egy gyáva pondró geci vagyok. Nézd, ha ez lenne a tény az aggyal kapcsolatban, elfogadnám, hidd el. De ez a terület és a kapcsolódóak, még sok szempontból messze nem kellő alapossággal vizsgáltak.
    Neked van egy fixa ideád, ok értem, elfogadom. Volt olyan kutató, aki pont hogy a NDE, mint az örök élet bizonyítékától jutott el a hozzád hasonló álláspontig. De az út általában fordított. Általában az idézőjeles materializmustól jut el abba az irányba, hogy kiseb nagyobb mértékig elfogadja, hogy ez a jelenség túlmutat a hétköznapi realitáson. Csak leírom, ez nem személyes állasfoglalásom.

"Én elolvastam egy pszichológia egyetemi tankönyvet, tök jól le volt benne írva az ilyesmi, hogy hol tartanak vele. Ajánlom neked is, ha már az előbb azt hazudtad, tanultál pszichológiát. Egyébként ezzel kezdtem itt a beszélgetést, hogy leírtam pontosan ezt. Nézd? #15
    Strigulázzam az ilyet, vagy számon tartod magadnak, hányszor forgatlak bele a mellébeszélésedbe?"
    Aaaaaz igen! Elolvastál egy az az egy db egyetemi tankönyvet a témáról, és ide jössz észt osztani. Bátorságod az van.:D
    Értem én azt amit leírsz a NDE-vel kapcsolatban, de csak jelzem megint, hogy ez egy koncepció, a sok közül. Ennek is vannak ellentmondásai, pl, hogy az orvosi ellátáskor bevitt drogok nem befolyásolják az élményt magát, azonban azt pl. hogy azokra mennyire emlékszik az illető azt igen, ami arra is mutat(hat), hogy a jelenség nem kapcsolódik az agyhoz.
    Szal szerintem pl ez az, amiről értelmesen tudnánk itt beszélgetni. Megnéznénk pár lehetséges alternativát és megbeszéljük, ki mit olvasott.

Értelem szerűen ez nem működőképes, mert te nem olvastál semmit a témáról, és már eldöntötted, hogy mi a véleményed és kész.

Na pont ezért fulladt ez az egész értelmetlen faszméregetésbe!
    Bizony!