-
Zero 7th #39 "Ez valami sztendáp kömödi? Kúrva jó!"
Igen, az, és tudom én is, csak az a baj, hogy téged szopatnak benne, meg hogy neked nem megy ilyen jól a műfaj.
"Aha, és egy szubjektív dolgot, hogy ellenőrzöl, nincs az emberek homlokán egy kis tv képernyő, amire ránézve megállapíthatod, hogy behaluzott valami dúrva anyagtól, csak rizsázik, vagy valóban OBE-je van! Szal talán ez módszertanilag nem is olyan könnyű, nem gondolod?"
Te beszélsz itt logikáról, mikor egy ilyen primitív kísérletet képtelen vagy megtervezni?
Figyelj, akkor szájbarágom, mert hülye vagy magadtól:
Bemész egy szobába, ahol van az agybasztató OBEelőidéző ketyere. Én ülök egy másikban, egy pakli francia kártyával a kezemben. Te kilépsz százszor a testedből, átjössz, megnézel engem. Százszor lecsekkoljuk, hogy tényleg látsz-e, tényleg OBE, tényleg fasza. Ezután százszor megint átjössz, én minden alkalommal kihúzok egy kártyát a pakliból, és odamutatom, amit meséltél, hogy honnan láttál engem. Ha százból százszor eltalálod, akkor OBE. Ha kettőször vagy háromszor találtad el, vagy egyszer sem, milyen kártyát húztam, akkor haluztál.
Egyébként az, hogy OBE csak azt jelenti, hogy _élmény_ ami mint az előbb is írtam, mint szubjektíve megélt agyi üzemzavar, valós, csak amit megélsz, az halu. Nem "kilép a lelked a testedből", hanem "bugos a kamerakezelés".
"aztán megpróbálnak a szakmabeliek úgy ízekre szedni, ahogy te is próbálkozol, csak nekik veled ellentétben sikerülni is fog"
Nyilván ha már nekem is csak mellébeszélni vagy képes, akkor tudományos munkára abszolúte alkalmatlan vagy. Ez tiszta sor. Nem hinném, hogy ezért a bírálók a hibásak. Én egészen biztosan tudnék írni olyan témában cikket szakmai folyóiratba, amit egyetemen csak egy-két félévig tanultam, de aztán foglalkoztam vele eleget. Szar kifogásokkal tele a padlás. Csináld, vagy kussolj! Ez a két gerinces lehetőséged van. A hiszti, amit művelsz helyette csak egy szánalmas felelősséghárítás.
Kezdek igazat adni Vol Jinnek. Életemben nem tippeltem még bőrszínt interneten keresztül, de te valami olyan szinten nem akarsz dolgozni, hogy az már sejtet valamit.
Az tényleg az én hibám, hogy nincs pszichológus végzettséged és te mégis bele akarsz ugatni a pszichológiába? Menj, szerezz pszichológus diplomát, gyere vissza, aztán beszélgessünk. Tíz éve látlak itt SG-n, akkor is pontosan ugyanilyen hülye voltál. Azóta KETTŐ egyetemet el lehetett volna végezni. Én azóta elvégeztem egyet. Menj már a picsába, tényleg a világ hibája, hogy ekkora nagypofájú lusta geci vagy? (Ha őszinte akarok lenni, akkor valamilyen szinten persze igen, de azért legnagyobbrészt te tehetsz róla)
És igen, elismerem, egy rohadék sanda köcsög vagyok, mert nem hiszem el neked a seggből előrántott meséidet a se füle se farka hadoválásoddal megtámogatva. Mérnök vagyok, eredményekhez vagyok szokva. Tudod, ha én csinálok valamit, annak van látszatja. Te csak beszélsz a levegőbe üres kézzel, és elvárod, hogy komolyan vegyük a hülyeségeidet.
Majd ha mutatsz valamit, akkor komolyan leszel véve. Addig csak esti meséid vannak, meg élénk fantáziád.
Ha őszinte lennél magaddal, látnád, hogy tényszerűen ez a helyzet, az én geciségem csak abban áll, hogy ezt az orrod alá dörgölöm.
Ha lenne bármi, amit fel tudnál mutatni, azt tennéd, nem mesélgetnél itt oroszlánokról meg miafaszomról. Mutass egy orosz bűnbandát, aki OBEvel lop PINkódot! Az kurvára meggyőzne! Kínai maffia OBEkémét, aki zsarolható infókat gyűjt a politikusok közt repkedve!
Ha a jelenség létezik, akkor VALAKI már úgyis biztos használja! Mutass ilyet!
Vagy mondd meg, milyen póló van rajtam, az is okés.
Hajrá, labda nálad!
"Jogos, de az, hogy pszichológiailag a fogkihullós álmoknak van egyfajta magyarázata, nem magyarázza a halálközeli élmények szinte kizárólagos egyformaságát."
Annak is van egyfajta pszichológiai magyarázata. Csak lusta vagy azt megnézni, meg egyébként is neked az nem tetszik, jobban szeretsz vadul fantáziálni, mert be vagy fosva a haláltól. Vicces, ahogy engem vádolsz érzelmekkel, mikor a legszánalmasabb kis pondró módjára rettegsz, és kapaszkodsz az utolsó szalmaszálakba is, csak hogy elhihesd, hogy örökké fogsz élni. És ezek után pattogsz, ha csak röhögünk rajtad.
Azért csinálod itt ezt a kis vergődésed, mert félsz. Nézd, mennyire?
"elyesebben, ha pl. a halálközeli élményt klasszikus materialista módon, az agy egyfajta lekapcsolási szekvenciájaként értelmezzük, az még mindig csak egy lehetséges magyarázat és nem "A" magyarázat."
A legvalószínűbb. Tudod, ezt mondták az orvosok meg pszichológusok, akik úgy rendesen kutatták a kérdést, nem pedig eldöntötték előre, hogy milyen eredményt akarnak, mint ahogy te teszed. A materialstázás röhej hogy szitokszó nálad. Tudod, van a világnak a megvizsgálható része, ezt nevezzük a matériának, meg van az emberek által elképzelt, aminek sajnos túl gyakran semmi köze az előbbihez.
Maradjunk annyiban, hogy most én röhöglek ki, aztán ha majd eljön az időm, akkor várj kérlek majd te ott az alagút végén gúnyosan röhögve rajtam, hogy igazad volt! Oké? Megadom neked ezt a örömet, hogy egy örökkévalóságon át rajtam röhöghess! De addig te kussolsz, arra senki nem kíváncsi, hogy ahelyett, hogy ezt a világot próbálnád értelmezni, a következőről álmodozol, ami jó eséllyel nincs is.
(Remélem feltűnt, hogy milyen körmönfont módon közöltem, hogy "dögölj meg!" Te vársz engem az alagút végén, ugye.)
"Ennek eldöntéséhez még sok kísérletet el kell végezni, hogy akármelyik verzió beigazolódjon, de közben a jelenleg még igencsak metafizikusat sem szabad kizárni."
Számtalan kísérletet elvégeztek már, csak te nem akarod elfogadni az eredményt, mert félsz. Amíg fel nem dobod a pacskert, fogod várni az elegendő kísérletet, ami ugyan egyre több lesz, és téged cáfol, de csak nem fogod elfogadni azokat sem persze, mert ugye álmodozni jobb, mint rettegni.
"Még az sem eldöntött, hogy a NDE valóban hallucináció, vagy sem,"
Miért nem eldöntött? Mert te azt mondod? Tudod, hápog, mint egy kacsa, totyog, mint egy kacsa, úszik, mint egy kacsa, akkor baszdmeg az egy kacsa.
Elő tudod idézni az agy basztatásával. Látszik, hogy abnormális agyműködés. Szubjektíve meg abnormális élmény. Mi a TÖKÖMET akarsz még vizsgálgatni ezen egyébként? Ezután már csak a személyes tapasztalás van, miért nem azt csinálod, ahelyett, hogy itt baszod a rezet? Nyugodtan fogj egy jó erős kötelet, és kösd fel magad! Engem meggyőzni nem fogsz, de lehet, hogy rájössz, hogy nekem volt igazam, annyi előnye lenne a dolognak. (És egyébként ha úgy őszintén magadba nézel, te is tudod, hogy ez van, csak szeretsz interneten szarrágni, azért csinálod itt a műsort)
"Meghallgatnám persze a te verziódat is"
Az én verziómat ismered. Mintha én erőltetnék itt bármit is, úgy csinálsz. Neked vannak itt vad fantáziáid, amik a tudományos vizsgálatokból nem következnek, és vergődsz, hogy komolyan vegyünk vele.
Felnőttek vagyunk, nem érdekelnek a meséid meg a fantáziáid. Tényekről beszélj, vagy ülj le a sarokba aztán játsszál csendben!
"A tudat mibenlétével, az un. valóság mibenlétével, a tudat és a valóság, a tudat és a test kapcsolatával. Ezek a kérdések valszeg túlmutatnak a Monroe intézet képességein."
Én elolvastam egy pszichológia egyetemi tankönyvet, tök jól le volt benne írva az ilyesmi, hogy hol tartanak vele. Ajánlom neked is, ha már az előbb azt hazudtad, tanultál pszichológiát. Egyébként ezzel kezdtem itt a beszélgetést, hogy leírtam pontosan ezt. Nézd? #15
Strigulázzam az ilyet, vagy számon tartod magadnak, hányszor forgatlak bele a mellébeszélésedbe?
"Ezek a kérdések valszeg túlmutatnak a Monroe intézet képességein."
A Monroe intézet kutassa azt, amire vállalkozott. Csak az OBE-t. Ha azt jól megvizsgálja, az egy szép lépés lesz a kérdéseid megválaszolása felé. Kutassa azt, de tisztességesen, és ha az jön ki, hogy bocsi, de szar az ügy, akkor az legyen az eredmény. Ne baszakodjunk itt már a fingszeletelésen, hogy "JÉZUSOM! 50.0000001%! ELTÉR A VÉLETLENSZERŰTŐL!"
Mert én paralófasz oldalról ezt látom csak.
Továbbá milyen szövegértés? Nagyobb adag csalánt akarsz más faszával elverni, ennyi történt a "kioktatás" után. Nem csak az OBE, hanem az egész élet, világmindenség, meg minden kérdésére követeled a választ másoktól és azonnal. Oh, bocsánat, én kérek elnézést, milyen kis buta vagyok, hogy nem EZT feltételeztem azonnal!
(Igen, határozottan stand-up. Tényleg, még úgy is írom, itt mellette ezekkel a széljegyzetekkel. Remélem úgy is olvasod, túljátszva, hatásszünetekkel, meg minden. Mert eléggé hülyét csinálok belőled, igen, és nagyon jól szórakozom rajta)
"ma már elfogadott patikában kapható termékekről van szó (igaz pl kínai csodateák is vannak ma már a patikákban ugye "
Meg kibaszott homeopátia, ami azért van a patikákban, mert végül is miért ne árulhatnának túlárazott cukrot? Ez volt az egyetlen érved az egész kibbbbebaszotthosszú hozzászólásodban, és ennyire telt? Hogy vannak a minden vizsgálat szerint hatástalan csodaszereid, amikre azért az mentség, hogy gyógyszertárban árulják? Hejj, baszkikém...
"Ez szép volt!"
Csak őszinte. Élőben meghaltál volna azért.