• NEXUS6
    Kiscsillag, nem az érveim fogytak el, hanem az ordenáré stílusodra kb ez volt az egyetlen értelmes reakció.
    Az meg hogy az általad vélelmezett retorikai hibára tahósággal válaszolsz az max röhejes indok, de cseppet sem elfogadható.
    Én így is fogtam fel, hogy viccelsz, de ezexerint te magad vagy egy vicc.;)

Szal, mindazok ellenére, amit művelsz, csak hogy magamat szórakoztassam válaszolok néhány felvetésedre.

Kiskomám, látom rárabolsz a hit szóra, mint pitbullkutya apuci strandpapucsára, ezért helyettesítsd kérlek azt a bizalom szóval, hidd el így is értelmezhető ez a kérdéskör. Az emberek hisznek/bíznak pl. Istenben, bíznak azokban az emberekben, pl a szüleikben, akik a vallással megismertették őket, és ezért bizonyos szintig ezt elfogadják. De ez a bizalom nem végleges, meg is rendülhet. A Biblia kb jóformán csak olyan sztorikról szól, ami az Isten/vallás irántí bizalom megrendüléséről szól. Ábrahám, Pál stb. Valamelyik evangéliumban van, ahogy Jézus is megrendülésének ad hangot a kereszten. Nem ismerem a Bibliát pontosan, mert nem vagyok vallásos ember.
    Te is teljes mellszélességgel kiállsz olyan dolgok mellett, amit még te sem láttál, mert bízol a középiskolai föci, meg kémia, fizika tanáraidban, akik elvetették kis agyadban a tudomány, mint módszer ésmint szervezet iránti bizalmat. Ez tisztelendő, nem kevésbé az viszont a vallásos, vagy más ember bizalma sem.
    Ennyit a tudomány és a benne való hit viszonyáról, ami ugyan olyan, mint a vallás és az Istenbe vetett bizalom kérdése. Ha azt hiszed nem, akkor nem vagy elég objektív, tárgyilagos, racionális, hanem inkább részrehajló, vagy csak naiv.

"Az eredeti probléma" alatt valszeg az OBE, és általában az ESP mint jelenség kísérleti bizonyítottságát érted. Illetve azt, hogy ezek valóban képesek extra, a valóságra vonatkozó infót biztosítani.
    A gond ott kezdődik, hogy ezek tudományosan a mai napig nem teljesen elfogadott jelenségek, a tudományos élet nagyrésze, már ilyen szinten elutasítja, mert ugye hiszen angyalok súlyát sem vizsgáljuk, merthogy angyalok ugye nem léteznek.
    Márpedig szerintem ezek a jelenségek léteznek. És jó pár kutató szerint is. Hiszen ellentétben pl a hallucinációkkal, nagyon hasonló sémát követő érzetekről, látomásokról van szó.
    Azonban annak megválaszolására, hogy az érzékletek mennyire valósak, túlmutat pusztán a jelenség vizsgálatán. Épp hogy olyan dolgokat kellene előbb megválaszolni, amely válaszokkal a tudomány a mai napig adós. Konkrétan a tudat mibenléte, vagy a tudat és a valóság viszonya, vagy a tudat és az test/agy viszonya stb.
    Ezekről a mai napig nem mondtak ki végleges válaszokat így az ilyen jelenségek hallucinációkra történő degradálása sem nevezhető objektív álláspontnak.

Aztán az, hogy ezek az azt átélő egyén számára nagy jelentőséggel bíró jelenségeket "használjuk", előídézzük, vagy megvárjuk a tudományos verifikációt, kb azt veti fel, mint anno a Béres-csepp, a Culevit, vagy a Humet-R is. Melyik az erkölcsösebb, egy tudományosan még nem igazolt, de amúgy alapesetben ártalmatlannak tűnő szer használata. Vagy esetleg a betegek feláldozása a tudományos tisztaság oltárán?
    A technológia alatt azt értettem, hogy ezek az állapotok, jelenségek, képességek meghatározott eljárással rendszerszerűen előidézhetők, alkalmazhatók. Tehát a technológia létezik, mint ahogy a Humet-R előállítási technológiája is létezett mégha először csak az állatgyógyászatban volt jogszerű az alkalmazása, a humán kísérletek késése miatt.

A bioszórás részt illetően láthatólag nehezedre esik vagy a humoros túlzások, vagy a mondanivaló lényegének dekódolása. A reakciódat tekintve úgy tűnik, mindkettő.
    Szal gyengébbek kedvéért leírom, hogy az evolúciónak nem szükséges mindent elpusztító fizikai és vagy dzsedi képességekkel rendelkező szuper-predátorokat csinálni, mert egy préda populáció gyengébb/nem alfa egyedeinek elejtéséből is megélnek. Hogy ezek antilopok, mókuscickányok, vagy kérészek a logikát tekintve tök mindegy. Az oroszlán nem fog 30 m-re kilövelő méregszigonyt kifejleszteni, ha némi kocogással utoléri a leharcolt zebrát. Érted, nem?
    Gondoltam;)

Szal összegezve csak azt mondhatom kisapám, mind erkölcsileg (tudod ha vitában nehézséggel találkozol nem tahóskodsz), mind retorikailag (érvelj, ne terelj) gyurjál még kicsinyt, oké?
    :D