• grobs
    #9
    Próbáld meg kinyomtatni az összes byte-ot a file-szerveredről, aztán amikor találsz a papírnak egy méretes repülőgép hangárt (1 TB adat kb. 900 millió A4-es oldal) akkor szigeteld le, és fűtsd ki. Mert a papír tárolásához megfelelő páratartalom és hőmérséklet kell. Ezek után akár áramszünet van akár nincs ballaghatsz el a hangárodhoz, és index-elt kereséssel megkeresheted amire szükséged van. Egy beázás, vagy tűz esetén pedig megpróbálhatod felhívni a KÜRT-öt hátha van papír mentő programjuk.

    Van 30 éves könyved? Szuper. Nekem van 30 éves MFM HDD-m ami ma is üzemel. 1989-ben kaptam IDE-s AT-t, 2 hónapja dobtam ki egy parallel-IDE átalakítót, mert már nem lesz rá szükségem. 87-ben vett CD lemez mai napig olvasható (normálisan tároltam).
    Digitális anyag tárolásához nem kell semmivel sem több energia mint a papírhoz. Még az eléréshez sem feltétlenül. Szalagos egységek pl. akkor pörögnek ha kell.

    Lehet, hogy úgy tűnik minden vackot kinyomtatnak. De több ezerszer annyi anyag keletkezik. pl. Ha én most kinyomtatnám a 2,5 éves levelezésem, akkor kb. 300 ezer oldal lenne (250 ezer oldal inbox). És mint fejlesztő-programozó csak napi ügymenetről levelezek, kapok és írok doksikat. De én pl. nem nyomtatok. Nincs is beállítva a céges nyomtató. Sokszor kapok több száz oldalas doksit amiből nekem 10 oldal érdekes. Elolvasom, marad archívban. Óriási pazarlás lenne ha minden ügyfél megkapná a partnerünktől papíron.
    Nálunk csak az öregek nyomtatnak és a pályázatosok.