• Macropus Rufus
    #7
    ne magadból indúljál ki! Te nem voltál olyan. Valaki meg nem tudja feldolgozni a valóság rideg tényét és ezért pl. a kibertérbe menekűl, esetleg az alkoholba vagy a drogba keresi a kikapcsolódást. Ami kiszakítja őt a mindennapok világából. Aztán függő lesz.
    Én idén 30 éve kaptam az első gépemet. Ált.isk. 4-ben írtam az első programomat, ami egy lottó tipp generátor volt. Azóta gépekkel foglakozom. Otthon is van egy rakat, meg a cégnél is van kb. 250 user a hozzájuk tartozó terminálokkal/pc-el +az imb i7, stb. Szóval napi 15-18 órában gépekkel foglakozom. A maradékra jut minden más. Ez is egyfajta függőség, amit sok esetben a párom szív meg (pont mint minden függő ember esetében)
    Sok esetben, ha bánatom volt sráckoromban akkor a gépekhez "menekűltem". Ott jó volt, azok nem bántottak engem és ott én voltam csak egyedűl. A több napos lan partik sem álltak messze tőlem, sőt a hetesek sem. (3dl vízbe 6-7 fekete tea filter... aztán kat-kat , amikor fáradsz akkor megint egy ilyen. Akkor még nem volt mesterséges bikagecivel tunningolt energia ital...)
    Viszont vannak arcok akik ezt annyira túlzásba viszik, hogy ott rohadnak meg a gép elött, néha bele is halnak 1-1 játékba. Szóval azért amiért te nem lettél ilyen nem jelent semmit. A mai fiatalok nagyrésze már függ a mobil eszközöktől, az elvonási tünetek széles skálját tudják felvonúltatni, ha elvesszük tőlük pl. a mobil telót. (erről kutatások is folytak, nagyon komoly konklúziókkal, pl. lehet olyan erős függés az online világtól mint a kv-tól, ami szintén egy nagyon adiktív cucc. Mármint a koffein a kv-ban.)