• halgatyó
    Ehhez először azt kellene megoldani, hogy:

1.) Legyen miből tanulni! Régen voltak remek könyvek a PC felépítéséről, a BIOS és DOS megszakításokról, és az akkori programozási eszközöket be lehetett szerezni és autodidakta úton meg lehetett tanulni (én a DOS debuggerét és az ősi turbo C 2.0 -t használtam)
    Amióta ez a szarfosokádék OOP elterjedt, azőta a számítógépek szinte hozzáférhetetlenek. Ma már COM tipusú program nem fut, aki programozni akar, annak annyi ablakkezelési szart kell összefosnia, MIELŐTT VALAMI ÉRDEMI, ÉRTELMES DOLGOT IS CSINÁLNA, hogy elmegy akedve az egésztől.

2.) Lehessen beszerezni (nemcsak az oktatási intézményekben!) programozási segédeszközöket.
    A torrentet el lehet felejteni, azt annyira teleszemetelték valakik, hogy csak a legvégső esetben megy oda akinek hiányzik valami.

3.) A legtöbb fontos feladatot már megírták mások. Vannak böngészők, filekezelők, hexadecimális editorok, ezerféle médialejátszó, adatbáziskezelők (mégha nem is a legjobbak, de működnek), szöveg- és kiadványszerkesztők, stb... hosszú a lista. Hirtelen nem tudnék példát mondani arra, hogy pl. nekem miért lenne szükségem arra, hogy X ÉVET rászánjak a programozni tanulásra, hogy aztán újabb X év múlva KEZDHESSEM ELÖLRŐL mert valamelyik szärfäsz úgy döntött, hogy teljesen átvariál mindent: oprendszert, funkció hívásokat, logikát.

Nem látom értelmét.