• fade2black
    #27
    "De igen, én állítottam a #16-ban. KB."

    Akkor szép, hogy magaddal vitázol.

    "Grúziát az oroszok 10 nap alatt lerohanták, a NATO meg erősen rázta az öklét, hogy egy PfP tagállamot hátulról megtosztak, de kb ennyi volt a reakció."

    Azaz annyi volt mint amit mondtam. NATO részről nem történt semmi.

    "Szíriában, meg rendesen megy a népirtás a mai napig mert a fészbukforradalom nem jött be, mert itt az oroszoknak érdeke volt hogy a régi kormány maradjon, csak ugye nyugaton erről nagyon nem cikkeznek. A kormány, meg a lázadók azóta is rendesen irtják a szüzeket aggokat gyermekeket, de ennek ma már nem sok hírértéke van."

    őőő legyen... és?

    "Ukrajna úgy tűnik egy szakító próba, de egyelőre még ott tartunk, hogy az EU roppant harciasan az asztalra csapva vágja a mocskos russzkik pofájába azt a pénzt, amit azok az ukránoktól követelnek. Ez eddig nem egy nagyon karakán kiállás. Szerintem."

    Hát nem sok pénz lett a pofájukba vágva látva a mai nap eseményeit. A kiállás pedig nem csak az lehet ám, hogy direkt katonai konfliktust generálunk.

    "Az oroszok gyakorlatilag a volt szovjet tagköztársaságokat vietnamizálják az ott élő orosz nemzetiség segítségével. Ők azok akik az elnyomásra hivatkozva aztán behívják az orosz erőket.
    Ezt a forgatókönyvet értelemszerűen csak ezekben az országokban tudják megvalósítani, de működik. Főleg, mert a NATO végül mindig elkerüli a nyílt konfliktust.
    Azt kéne végig gondolni, hogy érnek-e ezek az országok a nyugatnak ennyit, mert az oroszok gyakorlatilag egy új Jaltára várnak, ahol ki kéne teríteni a kártyákat és ha kell egy titkos szerződésben meghúzni a határokat. Na ez megint egy olyan dolog, amiben a nyugat az eddigi 50 év retorikája után nem mehet bele. Pedig szerintem célszerű lenne.
    Csak mert nehogy egy Délkelet-Oszétia miatt törjön már ki a 3. VH."

    A direkt konfliktust Szu illetve Oois mindig kerülte, nem csak a NATO. A 3.vht kizárnám konvencionálisban OOt agyonverik, atomot meg senki nem akar. Amúgy nagyjával egyetértek.

    "A Shanghai Együttműködési Szervezetről (SCO) hallottál már?"

    Ó már látom is az Indiai Pakisztáni összeborulást. Amúgy a BRICről is hallottam.