Ultimate General: Gettysburg
  • Solyom2
    #41
    Csak nem tudtam ellenállni, és kipróbáltam A Steel Pantherst. de a modern verzióját, úgyse nagyon ismerek más taktikai játékot ami modern háborúkat dolgozna fel. A Shrapnle Games oldaláról ingyen le lehet szedni, még most is frissítgetik a játékot.

    Az aktuálpolitikai események tükrében generáltam egy orosz vs. ukrán hadjáratot. orosz félként vettem 10 T-62 harckocsit, 2 Mi28 helikoptert, 2 Szu25 bombázót, 3 Miget, meg kb. 40 gyalogost (talán kicsit rosszul mértem fel az arányokat). Első csata, erdővel borított terep, 1-2 kisebb tanyával, "ideális" terep a haderőmnek. A helikopterekkel alig láttam valamit a fák miatt, de csak sikerült felfedeznem az ukrán csapatösszevonásokat. Az északi úton odarendeltem 7 harckocsimat, az egyik tanyánál keveredtünk harcba.
    Igazi kegyetlen harc volt. Az ukrán gyalogság nem tudott áttörni. De 3 ukrán T-84 harckocsi, 2 óvatlan páncélosomat simán kilőtték, de nem csodálkozom, elég ócska haditechnikát vittem magammal. A helikoptereim földhöz szegezték gyalogságot, és légitámogatást hívtam.
    A Szu25-ök ugyan a tankokat nem lőtték ki, de a gyalogságot megtizedelték. ekkora újabb 2 tankomat kilőtték, de már akkora volt a füst és a por a légitámadás és a tűzharc által, hogy 100 méternél messzebb nem lehetett látni. 2 ukrán tank átrohant a füstfelhőn, óvatlanul, a T-62 harckocsim oldalba kapta mindkettőt, de 3. társuk végzett az utolsó ruszki hősömmel is.

    Na ez a nagy harci helyzet. Lehet nyitni kéne gy külön wargame topikot, és nem szegény Gettysburg fórumát offolnám szét.