Macropus Rufus#43
A Matrox egy nagyon komoly kis kártya volt, de az inkább - emlékeim szerint - CAD alkalmazásokra volt kihegyezve. Nekem sajnos nem volt olyanom. De láttam egy demót (egy G550-es kártyához adták. A gyerekkori barátom apukája tervezőmérnök volt és neki már volt ilyenje). Az a kártya simán nyumta a hardwares bump mappingot, amit addíg még sehol nem láttam. Ráadásúl dual vga kimenet volt rajta ami akkor nagyon is kuriózum volt.
Két monitor? Egy is marha drága volt :)
Nekem az első 3d gyorsításra is alkalmas kártyám egy társ kártya volt, egy 3DfxWoodoo1... volt rajta 2MB RAM. De az a grafika mindent vitt akkor. A Quake1-hez szereztem be egy un. GlQuake kiegészítőt és onnantól kezdve a fényforrások tényleges árnyékot vetettek, volt élsimítás stb..
MMX: pedig számomra az volt. Az első Pentiumom nem votl mmx-es. A többiben meg már benne volt. De amikor megjelent az mmx texhnológia irigyeltem azokat akiknek volt. Mert csupa jót olvastam róla. IGazából nem tudtam eldönteni mi igaz és mi nem belőle, hiszen nekem nem volt, de akinek volt az állította, hogy bizonyos multimédia okosságok simábban futnak stb...
Tényleg kellene egy retro múzeumot csinálni :) pár éve volt a Közlekedési múzeumban egy retro computer kiállítás, de ott nem sok régi gép volt. Pár volt, pár ment is, de a többség nem volt ott (mármint a régi gépek többsége.) Egy olyan múzeumot kellene ahhol a srácok ki is próbálhatják a régi technológiát. Biztosan élveznék a kis kockák a dolgot. Abból kiindúlva, hogy a fent említett kiállításon a kisrácok egy Space Invaders játéktermi gép elött tömörűltek és nyúzták. Pedig arról mindent el lehetett mondani, de azt nem, hogy szép grafikája van :)
(nekem még Videoton TV Computeren volt meg. Én is nyúztam :) )