-
Józsibácsi #42 "Szóval nem elég, hogy MMX-es géppel nyomúltál még ráadásúl a vga-d is nagyon jó volt :) "
De figyi már.... ne csináld már.... messze nem voltak ezek akkor annyira elérhetetlenek mint most egy top vas... semmivel nem élek most alacsonyabb színvonalon most mint akkor, most is megvettem tavaly a top Nvidia-t, ami akkor még a sima 780-as volt, de nem is álmodtam egy top core i7-ről, mert az már megfizethetetlen volt nekem akkor, ezért voltam kénytelen AMD FX-et venni, bár szerintem annyival nem gyengébb mint amennyire lehúzzák... mindegy.. akkor egy TNT és egy MMX-et 1-2 havi fizumból megvettem röhögve, úgy hogy még maradt is kajára, meg rezsire most több hónapig, sőt inkább fél év - egy évig kell spórolni, egy átlag fizetésből, ha mellette költ az ember az életére is normálisan, és nem éhezik, hogy megvegyen egy adekvát viszonylag top konfigot.... Szerintem most "irigyebb" lehetnél egy gtx 780-ra, mint akkor egy TNT-re... szerintem most nehezebb elérni egy adekvát vasat, mint akkor.... Eleve akkor volt egy csúcs TNT mittomén 256 mega rammal és slusz, volt még valami Ati de az akkor gyengébb volt és nem volt high end cucc, a pc boltokban. Most Titan SLIT csinálhatsz milliókért ha akarsz, nincs felső határ, és ezt meg is lovagolják a szoftvercégek., milliomosoknak direkt beépítenek fícsöröket, még még még durvább élsimítások stb (ami nagy parasztvakítás általában, a játékélményen semmit sem javít szinte, legalábbis messze nem annyira, hogy ésszerű legyen rá ennyit költeni hardverben), s ez nem tisztességes, mert egy átlag anyagi helyzetű hobbista, meg fől a levében... továbbá pont a watch dogs szerintem az élő példa, hogy vagy dilettantizmus, vagy szándékos manipuláció, de extrém mód indokolatlan hardver igény van egyes termékeknél. Ami a 90-es években nem volt jellemző egyáltalán... akkoriban mindig azt mondtam, hogy 3 évre is bőven elég egy nem is top csak erős közepes gamer pc, mert mire a szoftver elkezdi natíve kihasználni a hardvert, tehát utolérik a játék fejlesztők, addig évek vannak még. Ez mellesleg ma is igaz lenne, ha szerintem nem csalnának, vagy nem bénáznának. Még ma is a játékok elenyésző része natív 64 bites és használ 2 giga feletti ramot, videob-ól még annyit sem. Ott volt pl az Assasins Creed 4, az is maxra hajtott mindent, füstölt a vga, és néztem hogy alig 1 giga vga ram-ot használ, persze 32 bites ugyebár, 8 magból kb 6-ot használt, azt is félig, rendszerramból talán ha másfél gigát és mégis egy hardver zabáló game, igencsak kalibrálgatni kellett hogy normálisan fusson... egy BF4, ami meg talán még jobb is grafikája, röhögve, bármi paraméterezgetés driverrel variálás nélkül megy, igaz hogy 64 bites és kajakra meghajtja a magokat, legalább 2 gigát visz a vga ramból is... szóval ez a hardver sztori meg kihajtás, meg a többi blabla parasztvakítás az egész szerintem, arra megy ki, hogy a halódó pc piacot pörgessék kicsit... vagy nagyon... legalábbis azt szeretnék.. (s amikor némelyik fejlesztő cég látja hogy a trükk nem jött be, hisztiből inkább ki sem adja pc-re a játékát... szánalmas szerintem....) A tulajdonosi háttér sok esetben átfedésben van... tehát Nvidia vagy Intel részvényesek is vannak bőven mondjuk egy Ubisoft részvényesei közt- ide a rozsdás bökőt -, tehát kéne az extra profit innen is, meg onnan is a nagyságos globálelitnek...