Józsibácsi#40
És a Matrox-ra emlészel? Volt egy csúcs korszaka a 90-es évek végén.. a Millenium. Az egy baromi jó kis kari volt... versenyben volt az első generációs Geforce-okkal...
A top Milleniumot nem is, mert nyilván azt eladtam, míg még volt értéke, de egy közép Matrox kártyát elraktam a dobozba. Nagyon jó kis cég volt kárt érte... (amennyire nem sajnáltam a 3dfx-et, annyira sajnáltam a Matroxot, hogy eltűnt a süllyesztőben... a vég megvan mondjuk aszem, valami cél kártyákat csinálgatnak) Az Ati és Nvidia mindent kinyírt a piacon...
A maga idejében ez a kisebb Matrox sem volt gyenge elvitt vitt sok mindent (pár hónapig toltam rajta, simán Unreal-oztam vele), ahogy egy jó kis S3-as is (szintén volt egy aranykora , annak is, a Savage korszak) nem volt egy gyenge kari.. Na az még megvan a turkálós dobozban, 64 mega Ram, hűtőborda még nincs a procin, de már kőkeményen AGP-s... és talán még egy hibás Savage-t is tudnék túrni, jut eszembe... Megvolt sokáig a legelső 3d kártyám is egy sima első generációs 3dfx Voodo, 4 mega rammal, még külső drótos gyorsító kártya volt ugyebár, de már évek óta nem találom... az már lehet hogy muzeális érték, kb 20 éves és tizenx éve mikor elraktam, még működött... múzeumot lehetne nyitni... :D