• Vol Jin
    "Szerintem ez nem okés és én örülök, ha vannak olyan emberek akik ezt szintén így gondolják, még akkor is, ha néha nagyon naivan. Von Jin meg egyszerűen azt mondja, hogy a jelenlegi világunkban felesleges ágállni a dolgok ellen. Azzal kell gazdálkodni amink van és nem álmodozni. De majd kijavít, ha rosszul látom. Én szeretek azok mellé állni akik valamilyen formában ezt az elharapózott pazarlást felismerik és tenni akarnak ellene, mindazonáltal tudom, hogy jelen rendszerben képtelenségek ezek a törekvések, hiszen a működéséből fakadóan muszáj fogyasztani, mert különben összedől a francba."

Jól látod a lényeget. Ha alapjaiban kidobjuk a jelenlegi rendszert, akkor az összeomlást jelent. Nyilván van aki ennek örülne, mert csak annyit lát, hogy majd vége lesz annak a világnak, hogy egy sötét szobában a szakállas bácsik ármányokat szőnek a világuralomra. A nyomort és halált nem látják.

A rendszert finomhangolni kell. Ma Európában a termelt acél 80-90%-a újrahasznosított. Ha lebontanak egy épületet, akkor a törmelék megy az autópálya alapjába, a vasat meg kinyerik a romokból. A felmart útburkolat megolvasztva visszakerül egy új szakaszra. Az elemeket most is bedobhatod a gyüjtőbe.
    És a lényeg, hogy nem biohippizmus szülte, hanem gazdasági haszon. Komoly iparág az újrahasznosítás. Harminc éve ilyen nem volt. Ma Bécsben a távfűtés a kommunális hulladék elégetéséből nyeri az energiát. A hőerőművek átalakítása 10-20 év múlva már megszokott lesz az egész világon.

Egyszerűen itt emberek ostobán ontják magukból a haldokló konzumidióta fogyasztói társadalomról a mantrát, miközben a valósággal, és a tendenciákkal sincsenek tisztában.

Molnibalage az erőművi szakember. Tuti, hogy megtudná erősíteni, hogy vannak ilyen elképzelések az energetikai szektorban.