• Vol Jin
    #67
    Te most megint rinyáltál egyet a fogyasztói társadalom ellen, de nem adtál választ arra, hogy mit lehetne csinálni helyette.

    Népirtást, betegek passzív elhaláloztatása, a nyugdíjasok megsemmisítése?

    Az oldalnyi rinya mellett egy mondatot tudnék kiemelni:

    "Nem azt állítom, hogy mostantól mindenkinek nincstelen szerzetesként kell élnie a fák és az őzek között, hanem azt, hogy a felesleges fogyasztási szokásokat igenis a meg kell szüntetni. Ezzel együtt az erre épülő ipart és mezőgazdaságot is meg kell persze refolmálni. Át kell állni az olcsó és szar termékek özönének a gyártásáról, a minőségi és újrahasznosítható termékek gyártására."

    Na akkor most kapaszkodj!

    Már mindegyik termék újrahasznosítható. Évenként van itt nálunk a Belvárosban lomtalanítás, és amit kibaszol az utcára, azt elviszik, és újrahasznosítják az elektronikai, fém, műanyag hulladékot. A terv, hogy a maradékot elégetik majd erőművekben.

    Én nem a bolygó tönkretétele miatt aggódok, hanem a bányák kimerülése miatt. Hát majd legalább a szeméttelepek lesznek hasznosítva.

    Nekem az a problémám a mondandóddal, hogy egy álszent, magadról felelősséget letoló belső kényszer szülötte. Mondasz valami mázas hippidumát a fogyszatói társadalom hanyatlásáról, egy komolyan végig se gondolt egymondatos konklúziót, és fals megoldást, és morogsz rám, hogy én meg gyilkolom a bolygót.

    Nem véletlen, hogy a mondandód 90%-a arról szól, hogy a társadalom beteg, és 10%-a arról, hogy ezt meg kellene oldani úgy, hogy ne így legyen. De a hogyan kibaszottul nincs kidolgozva. Mert lövésed sincs a hogyanról. Mellesleg nem is érdekel téged. A lényeg, hogy megnyugtatod a kis lelked, hogy nem te vagy a felelős. És, hogy valójában mennyire nem gondolod komolyan az egészet, csak egy lelkibékés kényszer ez nálad, azt az mutatja, hogy:

    "Nem azt állítom, hogy mostantól mindenkinek nincstelen szerzetesként kell élnie a fák és az őzek között, hanem azt, hogy..."

    Na most akkor mond azt, hogy nem álszent a szöveged.